Naslovna Hercegovina Trebinje Gužve na putevima u Hercegovini (VIDEO)

Gužve na putevima u Hercegovini (VIDEO)

0
Izvor: ATV Foto: ATV

Magistralni i regionalni putevi u Hercegovini odavno nisu bili puniji. Ovakve gužvu u saobraćaju niko ne pamti.  Sve dionice koje vode ka najjužnijem gradu Srpske su krcate, dnevno prođe na hiljade vozila. Trebinjskim ulicama nekada se jedva prođe.

“Što se tiče saobraćaja na gradskim područjima mogli bi reći da je najgušći saobraćaj na području Trebinja jer svi ovi putevi se ukrštaju u Trebinju i Trebinje je nekako to glavno čvorište”, rekao je Siniša Jovanović, inspektor za bezbjednost saobraćaja U PU Trebinje.

Baš zato se desi saobraćajni kolaps, vrlo često jedino rješenje za gužvu imaju saobraćajni policajci.

Koliko tačno vozila prođe kroz Trebinje teško je izbrojati. Nisu probem samo ove gužve na ulicama, traži se i parking mjesto više.

Parkin servis u Trebinju raspolaže sa više od 1000 parking mjesta. Desi se da  je svako zauzeto.

“Apelovao bih na ljude da koriste parking u krugu bivše kasarne kao i parking u Sjevernom logoru kako bi se izbjegle gužve u centru grada. Tokom sezone su stalno gužve u centru grada”, rekao je Marko Miskin, direktor “Parking servisa” Trebinje.

Na gužve se pretžno žali domaće stanovništvo no ipak su svjesni da su ovo čari turističkog mjesta. Turisti se žale na parkinig, kažu mjesta fali, a cijene su visoke. Sat vremena u prvoj zoni i dalje je 3 marke.

“Parking je skup a malo je mjesta, ja svaaki dan parkiraam u drugoj zoni. Odakle ste vi? Iz Slovačke, ovdje sam turistički”, kaže turista.

Sa povećanjem inteziteta saobraćaja povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, zato iz trebinjske Policijske uprave pozivaju na dodatni oprez, putnicima poručuju da umorni ne kreću na put a one koji su popili koju čašu alkohola i sjeli za volan upozoravaju da će biti kažnjeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име