Naslovna Region Haos u Crnoj Gori: Krivokapić napustio sjednicu

Haos u Crnoj Gori: Krivokapić napustio sjednicu

0
Izvor: N.N.

PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je sinoć da neće podnijeti ostavku na tu funkciju i pozvao poslanike da iniciraju njegovu smjenu.

Krivokapić je to rekao novinarima u holu Skupštine Crne Gore, nakon što je napustio zasjedanje na kome se raspravljalo o njegovoj inicijativi za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih stavova o Srebrenici.

On je dodao da je put jasan: „Možete tražiti povjerenje Vladi ili možete ići na nove izbore“, prenosi RTCG.

Krivokapić je ocijenio da je možda došlo vrijeme da Crna Gora bira, kako je naveo, najbolji put.

„Jedini put koji Crnu Goru može povesti u izvesniju budućnost je ono što rade žrtve, a to su članovi Vlade, na čijem sam ja, sticajem okolnosti, čelu“, rekao je Krivokapić.

On je govoreći o inicijativi za smenu Leposavića rekao da je predložio „ono što je potpuno prirodno“, a to je da traži izjašnjavanje o poverenju jednom ministru i da je po Ustavu ispoštovao proceduru.

On je kritikovao i rješenja u Ustavu, jer, kako je kazao, misli da u drugim ustavima postoji drugačiji načini rješavanja tog problema.

Na pitanje zašto nije sačekao Skupštinu za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Krivokapić je rekao da je to uradio zato što je to još jedna opstrukcija.

„Mi smo blagovremeno uputili zahtjev Skupštini da dostavi svoje mišljenje“, naveo je Krivokapić.

Dodao je da je direktor ANB-a čovjek svih građana i da je to što ga je on predložio drugo pitanje.

„On treba da radi u interesu svih nas, ne mene kao premijera, ne bilo koje partije“, poručio je Krivokapić.

Upitan zašto je Vlada dala agremane za dio ambasadora bez saglasnosti predsjednika države Mila Đukanovića, Krivokapić je rekao da su uradili sve što je do njih.

On je naveo da su dva puta obavili konsultacije, da je to stav koji nije nigde napisan i naglasio da su želeli da pokažu dobru volju. „Da prodiskutujemo o onim kandidatima koji su po nama karijerne buduće diplomate“, poručio je Krivokapić.

Poslanik i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta Milan Knežević u parlamentarnoj raspravi poručio je danas Krivokapiću da kakav god bio ishod glasanja o razrješenju ministra Vladimira Leposavića, on više neće biti premijer.

„Ako sutra budete sa DPS-om smenili Leposavića niste premijer, a ako ga ne budete smjenili niste više premijer“, rekao je Knežević.

Glasanje danas

Inače, poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi danas da se izjasne o inicijativi za razrješenje ministra Leposavića.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име