Naslovna Sport Helena Lakić, dvostruki, juniorski, vicešampion BiH

Helena Lakić, dvostruki, juniorski, vicešampion BiH

0
Izvor:

Nakon nepunih devet mjeseci, od 8. marta 2020. godine i prvenstva Republike Srpske u plivanju, plivači KVS Leotar vratili su se na svoj najdraži dio sporta, a to je takmičenje

Proteklog vikenda održano je Državno prvenstvo BiH u plivanju. Ovo prvenstvo je bilo, zbog trenutne epidemiološke situacije, jedino prvenenstvo BiH u ovoj godini, iako ih po zvaničnom kalendaru ima tri, zimsko, ljetno i otvoreno prvenstvo BiH u plivanju.

Upravo zbog epidemioloških razloga i prijavljenog broja takmičara, ovogodišnje prvenstvo BiH se održalo na dva bazena u Banja Luci i Sarajevu, bilo je podijeljeno na tri dijela a rezultati sa oba bazena su ulazili u završni rezultat trka.

Klub vodenih sportova Leotar na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, takođe zbog epidemiološke situacije, predstavljalo je pet takmičara u starijim kategorijama.  Boje KVS „Leotar“ branili su Helena Lakić (2005), Jovan Vukoje (2005), Filip Piljević (2005), Vuk Danojlić (2003) i Damjan Korol (2003).

Iako iza sebe, ovi plivači KVS „Leotar“, imaju veliki broj takimičenja na „Otoci“ su, zbog velike pauze učestvovanja na takmičenjima, imali vidljivu tremu. Nakon prvog skoka u vodu ta trema je nestala i pored pauze plivači KVS „Leotar“ su ostvarili odlične rezultate na ovome državnom prvenstvu. Osojene su tri medalje, dvije srebrene i jedna bronzana i otplivali su niz, svojih, ličnih rekorda.

Na sarajevskom Olimpijskom bazenu, od trebinjskih plivača, najviše uspjeha imala je juniorka KVS „Leotar“ Helena Lakić. Helena se na „Otoci“ okitila sa tri medalje. Dvostruki je juniorski vicešampion BiH na 50m i 100m leđnim stilom, a na 100m leđno titula prvaka BiH joj je izmakla u zadnjim metrima trke, dok je na 50m delfin stilom osvojila bronzanu medalju.

Ostali plivači KVS „Leotara“ , iako bez medalja, sa isplivanim ličnim rekordima ostvarili su odlične rezultate.

U predstojećoj periodu, 2021. godini, u KVS „Leotar“ nastavljaju sa treninzima na bazenu Sportsko-rekreativnog centra „SL OLimp“ i sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ sa nadom da će predstojeća sezona donijeti više takmičenja i više radosti za plivače KVS „Leotar“ i sve sportiste.

(Lokoportal)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име