Naslovna Herceg Sport I dalje neizvjesno dali će Leotra igrati prvenstvo Bosne i Hercegovine

I dalje neizvjesno dali će Leotra igrati prvenstvo Bosne i Hercegovine

0

Saga oko početka košarkaške lige BIH se nastavlja.Neizvjesnost oko početka košarkaške Lige BiH i ko će u njoj učestvovati i dalje traje.Da li će i kada početi nova sezona Lige BiH za košarkaše – niko sa sigurnošću ne može da kaže.

 Prethodna sezona koja je završena na skandalozan način još nije završen, međutim nije to spriječilo vrh Saveza da obavi žrijeb za novu, bez Borca, Sparsa i Igokee.

Članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza RS održali su tim povodom u četvrtak sastanak sa predstavnicima muških i ženskih klubova koji učestvuju u prvenstvu BIH na kojem su doneseni sljedeći zaključci.

Klubovi iz RS I KSRS traže hitnu sjednicu UO KS BiH na kojoj će se pokušati pronaći kompromisno rješenje, te donošenje svih potrebnih odluka za početak nove takmičarske sezone u Prvenstvu BiH.

Sva pitanja na kojima se ne postigne kompromis treba ostaviti po strani ili uputiti na rješavanje pravosudnim ili drugim nadležnim organima, stav je sa sastanka.

“Sportski interes klubova iz Republike Srpske je da se takmiče u Prvenstvu BiH, kao najvišem rangu takmičenja u BiH.

Ukoliko u najskorije vrijeme ne dođe do dogovora u UO KS BiH i donošenja potrebnih odluka za početak nove takmičarske sezone, ponovo ćemo se sastati u ovom sastavu i donijeti odluke kako dalje”, navodi se u saopštenju.

Svi članovi KSRS (klubovi, delegati, sudije), kako je navedeno, će kao i do sada nastupati jedinstveno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име