Naslovna Hercegovina Bileća I ono što se radilo u Bileći, radilo se bez ikakvog stručnog...

I ono što se radilo u Bileći, radilo se bez ikakvog stručnog nadzora

1
Izvor: Istok

Mnoge nepravilnosti i nezakonite radnje karakterišu rad Opštine Bileća i vezuju se posebno za period od nekoliko zadnjih godina.Nažalost, među brojnim nepravilnostima, naišlo se i na nepostojanje stručnih nadzornih organa koji bi trebali, odnosno morali iskontrolisati iste pri njihovom preuzimanju i dozvoliti zaključivanje ugovora o realizaciji radova.

I ono što se radilo, radilo se bez ikakvog stručnog nadzora.Tako su i ugovori o realizaciji radova zaključivani bez stručnih nadzornih organa, koji bi morali biti najbitnija karika u cjelokupnom procesu.Pomenućemo preduzeće „Tara” d.o.o. Trebinje, koje je održavalo javnu rasvjetu i semafore u Bileći. Sve se radilo i odradilo i završilo bez nadzora i kontrole stručnog nadzornog organa.

Takođe, ovo preduzeće je iz nekog razloga dostavilo račune za svoje usluge tačno pet mjeseci nakon završetka radova, a u Ugovoru se jasno vidi da račun treba biti dostavljen odmah nakon realizovanih radova.Vjerovatno su u planu bili neki „dilovi” između izvođača radova i Opštine Bileća, koji nisu uspjeli zbog dolaska nove vlasti.
Preduzeće „Tara” se ne obazire na ovakve primjedbe. Smatraju da je sve potpuno regularno. Zajedno sa mnogim drugim izvođačima radova, tuže Opštinu Bileća.


Presude idu naravno, u korist „Tare”, pa je Opština Bileća dužna po jednoj presudi isplatiti 46.764,90 KM sa zakonskom zateznom kamatom pocev od dana 01.07.2021.godine, a po drugoj čak 70.867,54 KM.Tužba za tužbom, presuda za presudom…

Kome i zašto je bio cilj da se ova lijepa hercegovačka opština uništi, pitaju se još uvijek građani Bileće.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име