Naslovna Hercegovina Pa dokle više – I pred ove izbore obilaznica i aerodrom

Pa dokle više – I pred ove izbore obilaznica i aerodrom

0
Izvor:

U trebinjskom SNSD-u kampanja za predstojeće lokalne izbore je odavno počela, a uz kampanju uvijek idu i obećanja u koja više ne vjeruju ni oni sami.

Kada analiziramo prethodne izborne godine, jedino obećanje koje temeljno ispunjavaju su zapošljavanja i to po partijskoj liniji. Veliki broj zaposlenih je 2016. godine ostao bez posla u gradskoj administraciji. Tadašnji novoizabrani gradonačelnik Petrović je otkaze pravdao viškom zaposlenih i opterećenjem Budžeta grada Trebinja. Međutim, za vrijeme svog mandata, kao i za vrijeme mandata njegovog nasljednika broj novoprimljenih je prevazišao broj otpuštenih.

Iza SNSD-a su brojna neispunjena obećanja, počev od aerodroma Zupci, brzih pruga, pokretanja tekstilne industrije, pa sve do izgradnje istočne obilaznice.

Prisjetimo se samo obećanja o izgradnji aerodroma koje datira još od 2008. godine, sasvim slučajno prije lokalnih izbora. Pista je trebala biti duga tri kilometra i bila bi najduža u BiH, a aerodrom bi bio otvoren za sve letove osim prekookeanskih. Avioni sa aerodroma Zupci su trebali polijetati čak 2010. godine, pred opšte izbore.
Preduzeće aerodrom je imalo svoje kancelarije, direktora i brojne zaposlene, sve osim aerodroma.

Obzirom da je obećanje propalo i obzirom da su na red došli izbori 2012. godine zavrtila se nova ideja, istočna obilaznica, čija je gradnja obećana i započeta 2012. godine, a već naredne godine radovi su obustavljeni.

U kampanji 2014. godine na predizbornim skupovima SNSD-a u Trebinju opet je aktivirana priča o izgradnji istočne obilaznice, ali kada su izbori okončani obilaznica je pala u zaborav. Izbori 2016.godine protekli su u znaku obećanja izgradnje HE Dabar, jer je neko ocijenio da ovaj projekat moze privuci vise glasova od obilaznice kojoj su dali manji značaj.

Građani nisu bili iznenađeni idejom i obećanjem da se nastavi izgradnja obilaznice ni manje ni više nego opet pred opšte izbore 2018.godine

Ono što je svakako bilo za očekivati je da SNSD i pred ove izbore započne radove na pomenutoj obilaznici i iznova obraduje glasače. Dakle, kako sada stvari stoje uskoro ćemo obilaziti grad i letjeti u udobnim avionima sa Zubaca ili Mionića.

Trebinje24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име