22.2 C
Trebinje
20,Juli, 2024 6:42:31

Igor Dodik ponovo u Trebinju, pokušaj pomirenja crvenih SNSD ruža

Pod jakom policijskom pratnjom, kao da je predsjednik Republike Srpske ili ministar unutrašnjih poslova, juče je organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik ponovo došao u Trebinje, te se u odvojenim sastancima sastao sa predstavnicima zaraćenih struja i trebinjskih crvenih ruža SNSD-a, kako bi ih pokušao pomiriti prije izborne kampanje.

Nakon što sam objavio prepisku iz vajber grupe trebinjskog SNSD-a, uvrede i međusobne teške optužbe koje su razmijeniki odbornik SNSD-a Srđana Šuda Simovića i poslanik Ilija Tamindžija, koje su javnosti pokazale koliko su velike razmjere sukoba i podjela, Luka Petrović je vodio sa sobom Šuda i organizovao konferenciji za novinare, kako bi pokušao lažno pokazati da su odnosi unutar Partije dobri, ali suštinski sukob je samo dodatno eskalirao a među čelnicima trebinjskog SNSD-a, podijeljenih na dvije frakcije, Šudovu sa jedne, Lukinu, Ilijinu u Mikovu sa druge strane, vlada ogromno nepovjerenje i netrpeljivost.

Svjesni da su u Trebinju u veoma lošoj situaciji, što je pokazao i debakl kod Velje Buđena, sa koga nisu smjeli ni fotografiju objaviti o čemu ću uskoro detaljnije pisati, Igor Dodik pokušava da zaustavi sukob, svjestan da će biti poraženi, ali uprkos čestim dolascima i sastancima rezultata nema.

U Banjaluci je nedavno kod Tate Milorada bila delegacija trebinjskih „disidenata“ i privrednika SNSD-a koji su nezadovoljni Lukom Petrovićem, u kojoj su pored pripadnika „Šudove grupe“ po mojim saznanjima bili i Pidžula, Bošnjak i drugi, ali je ostala pat pozicija.

Igor Dodik je sinoć sjedio pod Platanima i šetao Trebinjem sa Mirkom dr Ćurićem i Milutinom Mastilovićem, kako bi poslao poruke narodu, ali i disidentima SNSD-a, ali uprkos ucjenama i pritiscima rezultati su mršavi, sukobi frakcija se ne smiruju, a sada je jedini cilj da oni javno ne eskaliraju do izbora.

Zanimljivo da je Luka Petrović nedavno na svoju ruku pozvao novinare, organizovao sa Šudom, Banjkom i Mikom konferenciju za novinare i uživo na Herceg televiziji predstavio Listu SNSD-a, koja je za sve pristalice veliko razočarenje i na koju je stavio ljude koje nije ni pitao, i koji ne žele biti kandidati za odbornike, a sve zbog straha od iznenadnog dolaska Igora Dodika i želje da pokaže vrhu Partije da su stvari pod kontrolom.

Najzabrinutiji od svih je najveći mešetar svih hulja, don Luka Petrović, koji je svjestan da je na vrh došao tako što je zabio nož u leđa i lomio glavu Dobru Ćuku 2012. godine i sada strahuje da će mu se sve vratiti kao bumerang, kako je sijao da će požnjeti i da će mu okrenuti leđa i pustiti ga tiho niz vodu njegovi najbliži saradnici, a njegov strah i paranoja su toliko veliki da je počeo da sumnja i uhodi sve, osim kuma Mika i zeta Ilije.

NebojšaVukanović.info

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala Trebinje 24. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Trebinje 24 zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
NAJNOVIJE
- Advertisement -spot_img

Povezane vijesti:

- Advertisement -spot_img