Naslovna Hercegovina Trebinje IRB otvara kancelarije u Trebinju

IRB otvara kancelarije u Trebinju

0
Izvor: Capital

Izmjenama Statuta Investiciono – razvojne banke (IRB) RS, koje je usvojila Vlada RS predviđeno je osnivanje kancelarija banke u Prijedoru, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju. Kancelarija u Prijedoru kreće sa radom već od maja.

U IRB-u su za CAPITAL rekli da je, u skladu sa izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i izmjenama Statuta IRB-a predviđena promocija finansijskih proizvoda i monitoring finansijskih plasmana, te drugi poslovi u vezi sa djelokrugom rada ove banke, a prema teritorijalnoj nadležnosti određene regije.

Zbog toga je, kažu, planirano osnivanje kancelarija u Trebinju, Prijedoru i Bijeljini koje nemaju status poslovne jedinice, a u kojima bi se obavljali nadležni poslovi. Dodaju da je kancelarija u Istočnom Sarajevu osnovana na početku rada IRB-a.

„U Prijedoru smo zakupili poslovni prostor, u Trebinju je opština ustupila prostor za potrebe IRB-a, dok je kancelarija u Bijeljini još na nivou plana. Planiramo da kancelarija u Prijedoru bude aktivna u maju, u Trebinju početkom jeseni, a Bijeljina će biti naknadno precizirana“, naveli su u IRB-u i dodali da je planirano da kancelarije u Prijedoru i Bijeljini imaju po tri zaposlena radnika, a u Trebinju dva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име