Naslovna Hercegovina Bileća Isplivali detalji otmice u Bileći

Isplivali detalji otmice u Bileći

0
Izvor:

Na protesnom okupljanju porodice, građana Bileće i Trebinja ispred trebinjske Palate pravde danas su isplivali jezivi detalji otmice mladića Dušana Miloševića, koja se desila 5. februara ove godine.

Bojan Grubačić, koji je kobne noći bio s Dušanom, rekao je da im je nakon kraće rasprave u jednom kafiću grupa mladića presjekla put, Dušana pretukli, ubacili u prtljažnik i odvezli u nepoznatom pravcu.

– Poslije određenog vremena su ga vratili i izbacili kod jednog magacina – rekao je Grubačić.

On je naveo da nije mogao pozvati policiju, jer su napadači očevicima oteli mobilne telefone.

Bojan kaže da od ovog strašnog događaja ne spava i ne izlazi, jer se plaši za sopstvenu bezbjednost. Mladi Bilećanin je dodao da su bila dva automobila; u jednom su bila tri, a u drugom dva momka.

Potresna je bila i ispovijest Dušanovog strica danas pred trebinjskim novinarima.

– Dobijao je prijetnje smrću, da će mu sestru zaklati, brata ubiti i zapaliti kuću. On je pobjegao kod mene na selo. Kada sam ga vidio i kada mi je pokazao rane od kojih još ne ustaje, nisam mogao da vjerujem. Rekao sam da idem u policiju, a on me molio da to ne radim, jer će mu zaklati sestru, a njemu nema života bez porodice – rekao je kroz suze Zoran Milošević.

Porodica, jedan broj građana Bileće i Trebinja okupili su se danas ispred trebinjske Palate pravde nakon što je Osnovni sud u Trebinju odbio zahtjev trebinjskog Tužilaštva za pritvor jednog od osumnjičenih, dok je drugi osumnjičeni za krivična djela protivrpavno lišavanje slobode i tjelesne povrede još u bjekstvu.

Iz Osnovnog suda su poručili da su dobili žalbu Tužilaštva koju će razmotriti u roku od 48 sati, a okupljeni su novi mirni protest zakazali za nedjelju u Bileći.

 

 

 

Izvor: Srpska info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име