Naslovna Izdvajamo Istočna Hercegovina mora imati bolje saobraćajnice

Istočna Hercegovina mora imati bolje saobraćajnice

0

Ova vlast je 16 godina obećavala da će put Foča-Šćepan Polje biti završen, ali oni to nažalost nisu učinili i to najbolje govori kakav je odnos vlasti prema ovom dijelu Republike Srpske, kazao je juče Mirko Šarović, predsjednik SDS, nakon sastanka sa stanovnicima Broda na Drini.

On je poručio da će izgradnja ovog puta biti u vrhu njegovih prioriteta ističući da je završetak tog projekta od velikog značaja za ovaj dio Hercegovine.

„Krenućemo u njegovu realizaciju u prvoj godini po preuzimanju vlasti. U planu imamo i projekat izgradnje brze ceste od Bijeljine do Trebinja i istočnog dijela Republike Srpske. Mi imamo mnogo dobrih projekat za Foču i regiju Stare Hercegovine. U našem fokusu je energetski sektor i iskorištavanje riječnog potencijala“, kazao je Šarović.

On je istakao da je šteta što put, koji je fočanskim rafterima omogućio da više ne moraju da prelaze u Crnu Goru kako bi došli do početne tačke za rafting, nije završen.

„Mi smo dali sve od sebe dok smo bili u Savjetu ministara da refterima obezbijedimo taj put koji ide desnom obalom Tare. On nije završen u ove četiri godine i očigledno je da će nas dočekati da u sljedećem mandatu to završimo“, poručio je Šarović.

Poslanik SDS Darko Babalj je rekao da je Foča za Republiku Srpsku dala mnogo i da nije zalužila da se republičke vlasti ovako odnose prema njenim stanovnicima.

„Gospodo iz Vlade RS dođite da vidite kako žive stanovnici ove opštine. Foča nije zaslužila da put koji ide preko Šćepan Polja, ali i onaj preko Čemerna budu u ovako katastrofalnom stanju“, istakao je Babalj.

Ognjen Bodiroga, odbornik SDS u Foči, je najavio da će biti organizovane blokade puteva na području ove opštine, ako Vlada RS bude nastavila ignorisati potrebe  stanovnika Foče.

„Mi tražimo samo da se Foči vrati i u nju uloži novac koji se na razne načine uzima iz naše opštine. Foča može sam da finansira sve magistralne i regionalne puteve na svojoj teritoriji. Mi smo samo od šumskih sortimenata dali Vladi RS u zadnjih deset godina 72 miliona KM. Ogroman novac dajemo državi kroz akcize za gorivo i prilikom registracije vozila, a vidimo u kakvom je stanju putna ifrastruktura u našoj opštini“, istakao je Ognjen Bodiroga.

(BN)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име