Naslovna Izdvajamo „Javnu korupciju proglasiti izdajom“ Šarović pita da li se odustalo od vraćanja...

„Javnu korupciju proglasiti izdajom“ Šarović pita da li se odustalo od vraćanja nadležnosti Srpskoj (VIDEO)

0

Predsjednik SDS, Mirko Šarović, kaže da se poslanici upinju da shvate šta je smisao posebne sjednice Narodne skupštine.

To što prvo govori opozicija, pa onda vlast, za Šarovića znači da do kraja nećemo saznati šta je prava namjera.

– Ovo što smo čuli od predsjednika Čubrilovića na početku je tragikomično. Ostaje nam samo da pogađamo zaključke. Očekivali smo da čujemo da li i dalje idemo u primjenu zaključaka NSRS gdje se krenulo u proces vraćanja nadležnosti Srpskoj, u kom tempu, sa kojim planom, ili se možda od toga odustaje? Ili da čujemo kako da prevaziđemo Inckovu odluku. Kada je u pitanju vraćanje u insitucije BiH, o tome odluku treba da donese ova skupština tako što će zaključke da promijeni, ili da ih na neki drugi način riješi – rekao je Šarović.

On je predložio da bude sazvana nova posebna sjednica NSRS o efektima dosadašnjih posebnih sjednica NSRS.

– Govorite o ekonomskim pokazateljima, a ne vjerujem da će iko spomenuti da je u ovoj Republici korupcija rak rana društva. Najkorumpiranija zemlja u Evropi je Srpska. Ako je tako, onda je najkorumpiranija vlast koja vodi ovu Republiku 16 godina. I još je uzela sebi za pravo da kaže ko je izdajnik. Predlažem da proglasimo da javna korupcija jest jednako izdaja – kaže lider SDS.

Kada je riječ o međunarodnoj poziciji Srpske, one je rekao da se ne može pljuvati Njemačka, a onda od njemačkog kancelara tražiti da vas primi.

– Nije to samo sa Njemačkom, tako je sa svim važnijim zemljama. Nećete nigdje biti primljeni, a vi i mi treba da se zapitamo zašto. To je priča o kojoj treba da razgovaramo. Problem je što vam u ovom procesu ne vjerujemo. Odvešćete nas u sunovrat, platiće cijenu narod i cijela Republika Srpska – kaže Šarović.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име