Naslovna Hercegovina Bileća Radnici JP „Prečistač otpadnih voda“ najavljuju štrajk u slučaju smjene direktora

Radnici JP „Prečistač otpadnih voda“ najavljuju štrajk u slučaju smjene direktora

0
Izvor: Trebinje24

Krajem mjeseca januara ove godine išli smo kod Predsjednika SO Bileća, pa kod Načelnika opštine Bileća, i tom prilikom pružili potpunu podršku direktoru „Prečištača“, a zatim uputili dopis koji Vam šaljemo u prilogu.

Kako u posljednje vrijeme opet kruže priče u vezi smjene direktora, šaljemo Dopis svim medijima.

S obzirom na trenutno kašnjenje od pet plata, što je hronični problem, nismo stupali u štrajk zbog podrške direktoru i njegovom zalaganju za Preduzeće, kao i zbog načelnika koji tek počinje sa radom, gdje očekujemo njegovo konkretno rješavanje problema kao sto je nas.

Napominjemo, od dana osnivanja Preduzeća nikada nismo imali regres, plaćene putne troškove i sl. Na osnovu svega navedenog pitamo se da li preduzeća postoje zbog radnika, ili radnici zbog preduzeća? I da li iko čuje i cijeni glas zaposlenih? Pa kako bi nas, pitamo se, tek uvažavali da je neko od nas bio „Papovića klijent“, da smo dobijali službene telefone i imali enormne troškove po pitanju troškova službenih telefona, reprezentacije i sl??

Nadalje, ako i postoji višak radnika, smatramo da se i taj se problem moze riješiti – otpremninama, ali u iznosu koji neće vrijeđati dostojanstvo zaposlenih. U Bileći, u preduzećima slična našem, niko se nije zaposlio iz obijesti.

Na kraju povlačimo, ako dođe do smjene direktora, i ako se nastavi ovaj problem sa kašnjenima plata, stupićemo u generalni štrajk, sa obustavom rada svih uređaja na Postrojenju!

Potpisi

Zaposleni JP „Prečištač otpadnih voda“ Bileća

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име