Naslovna Hercegovina Kod “Neimarstva” uskoro moderna pijaca, u toku prijava za prodajne kućice

Kod “Neimarstva” uskoro moderna pijaca, u toku prijava za prodajne kućice

0

Grad Trebinje je objavio Javni poziv za izbor korisnika kućica za prodaju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, rukotvorina i suvenira, koje će biti postavljene na prodajnoj lokaciji „Neimarstvo“, ulica Trebinjskih brigada.

Javni poziv je objavljen u okviru projekta „Jačanje poljoprivrednih gazdinstava kroz izgradnju tržišne infrastrukture“ koji je Gradu Trebinju odobren kroz projekat „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI), koji provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Češka razvojna agencija (CzDA).

Grad Trebinje će učestvovati u sufinansiranju projektnih aktivnosti.

Kroz projekat će biti uspostavljena nova tržišna infrastruktura na prodajnoj lokaciji „Neimarstvo“ (postavljanje prodajnih kućica, ugradnja polupodzemnih kontejnera, izgradnja sistema za pitku vodu, izgradnja staze za lakši pristup osobama sa invaliditetom, nabavka sitnog inventara) čime će se unaprijediti kvalitet, higijena i sigurnost hrane i omogućiti primjena dobrih poslovnih praksi uključujući aspekte zaštite životne sredine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane.

Kroz ovaj Javni poziv planirana je dodjela na korištenje 20 (dvadeset) kućica za prodaju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, rukotvorina i suvenira na prodajnoj lokaciji „Neimarstvo“. Kućice za prodaju su dimenzija Tip 1: 2.5 x 1.7 x 2.5 m i Tip 2: 2.5 x 2.5 x 2.5 m,  Tip 2 je prilagođen licima sa umanjenim tjelesnim sposobnostima.

Glavna pogodnost za krajnje korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja kućica za prodaju u prvih 12 mjeseci, a dugoročno biće omogućeno korištenje kućica po povlaštenim uslovima.

Prihvatljivi krajnji korisnici nove tržišne infrastrukture su fizička i pravna lica registrovana na području grada Trebinja (najmanje 12 mjeseci prije objave javnog poziva), koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, starim zanatima i izradom rukotvorina i suvenira.

Javni poziv je otvoren 20 dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli Grada Trebinja.

EU4AGRI je četvorogodišnja inicijativa (2020-2024) koja ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, kao i zadržavanje postojećih i podržavanje oporavka od krize izazvane COVID-19 u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, iznosi 20,25 miliona evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име