Naslovna Republika Srpska Kolaps u Banja Luci. Nakon zemljotresa narod izašao na ulice (Video i...

Kolaps u Banja Luci. Nakon zemljotresa narod izašao na ulice (Video i foto)

0
Izvor:

Snažan potres je oko 12:20 zatresao Banjaluku, a epicentar je bio u Petrinji u Hrvatskoj gdje je to mjesto pogodio zemljotres jačine 6.3. Banjalučani u strahu izašli na ulice, nastava u školama otkazana. Pojedini dijelovi grada ostali bez struje.

Prema informacijama sa terena, a kako možete vidjeti i na fotografijama u nastavku, preplašeni Banjalučani su izašli na ulice. Ljudi su nervozni, a u saobraćaju je pravi kolaps.

Jedna Banjalučanka ističe da iako je rođena u Banjaluci jači zemljotres od ovog nije osjetila.

„Uhvatili su me veliki strah i panika. Sve u objektu se treslo. Rođena sam i odrasla u Banjaluci, ali jači od ovog zemljotresa nisam osjetila“, kazala je ona za Mondo.

S druge strane njen stariji sugrađanin ističe da ovaj potres nije ni osjetio, ali da ga prolazi jeza kada vidi situaciju u gradu jer ga sve podsjeti na 69. godinu kada je kao mlad profesor evakuisan zajedno sa đacima.

„Tada sam stajao na raskrsnici blizu sadašnje Gradske uprave.Kada sam pogledao u zemlju asfalt se pomjerao kao da su morski valovi“, kazao je jedan profesor u penziji.

Jedna Banjalučanka izjavila da je u trenutku zemljotresa bila u autu, te je rekla da je bilo užasno.

Mještani naselja Ante Jakića kažu da kada se tlo počelo tresti svi stanovnici zgrada su izjurili napolje.

Kako je za Mondo rečeno, zbog zemljotresa su pojedini dijelovi grada ostali bez struje. Struje trenutno nema u dijelu Rosulja i Nove Varoši.

„Zbog zemljotresa su iskočili osigurači u mnogim trafostanicama, ali radnici su na terenu te će struja uskoro doći“, rečeno je u Elektrokrajini.

Prema informacijama iz GU Banjaluka pripadnici Civilne zaštite su u pripravnosti nakon zemljotresa koji je prije nekoliko minuta pogodio Banjaluku. Iz Gradske uprave pozvali su građane da izađu iz svojih domova dok se ne vidi dalji tok situacije.

Nastava u svim osnovnim školama u RS za učenike u drugoj smjeni, otkazana je, potvrdio je za Mondo predsjednik aktiva osnovnih škola regije Banjaluka, Miroslav Popržen. Kako prenose banjalučki mediji nastave neće biti ni sutra, te je danas završeno prvo polugodište. 

Na putevima u Banja Luci vlada kolas.

Mondo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име