Naslovna Hronika Komšiju udario kamenom, zamahnuo na njega sjekirom i šipkom

Komšiju udario kamenom, zamahnuo na njega sjekirom i šipkom

0

Dobojlija D.M. (42) uhapšen je i pritvoren zbog nasilničkog ponašanja, osumnjičen je da je komšiju udario kamenom u glavu, pokušao ga udariti u glavu metalnom šipkom, zamahnuo sjekirom prema njemu i prijetio mu da će ga ubiti.

Njemu je pritvor odredio Osnovni sud u Doboju na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Kako je saopšteno iz dobojskog Tužilaštva, Dobojliju terete da je 26. avgusta 2022. godine, oko 12 časova, u Doboju u Đurđevdanskoj ulici, nasiljem značajnije ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir.

„U verbalnom i fizičkom kontaktu sa oštećenim M.DŽ. pokušao mu je nanijeti udarac u glavu metalnom šipkom, a potom ga udario kamenom u predjelu glave, nanijevši mu tjelesnu povredu, prilikom čega je došlo do krvarenja na glavi oštećenog“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Takođe se navodi da je istog dana oko 18.30 ponovo verbalno napao M.DŽ. i prijetio mu da će ga ubiti.

„U namjeri da ponovo povrijedi oštećenog zamahnuo je sjekirom u njegovom pravcu, a što je dovelo do uznemirenosti i straha za ličnu bezbjednost kako kod oštećenog, tako i kod njegove djece  sina i kćerke“, dodaje se u saopštenju.

Incident je spriječio sin oštećenog, koji je prišao nasilniku i oduzeo mu sjekiru, ali tu agonija nije prestala.

Kako se navodi, osumnjičeni se ponovo vratio u svoje dvorište, gdje je pronašao metalni guvernal od bicikla, te držeći guvernal u rukama ponovo krenuo u dvorište oštećenog.

Ponovo je reagovao njegov sin, koji je nasilnika spriječio i savladao na ulazu u dvorište i oduzeo mu guvernal.

Potom se osumnjičeni vratio u svoje dvorište prijeteći oštećenom kako će ga ubiti, trgajući pritom ogradu svog dvorišta.

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je osoba koja je odranije poznata po nasilničkom ponašanju, a njihove komšijske nesuglasice su trajale duže vrijeme.

Nakon ispitivanja, tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora za D.M.

Pritvor mu je predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti, a za krivično djelo nasilničko ponašanje može se izreći kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Taj prijedlog prihvatio je Osnovni sud u Doboju i odredio pritvor osumnjičenom D.M. u trajanju od mjesec dana.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име