26.2 C
Trebinje
18,Juni, 2024 11:21:19

Kriza u Hidroelektranama na Trebišnjici: Radnici protiv direktora Tamindžije

Prije desetak dana, Sindikalni odbor Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) održao je sastanak koji je otkrio duboke probleme unutar ove organizacije. Radnici i inženjeri su glasno izrazili svoje nezadovoljstvo, optužujući izvršnog direktora za proizvodnju HET-a, Iliju Tamindžiju, za mobing, ucjene, zloupotrebe i pritiske. Oni su od uprave HET-a zatražili smjenu Ilije Tamindžije, prijeteći da će 21 inženjer i radnik napustiti preduzeće ukoliko se njihov zahtjev ne ispuni.

Zapisnik sa sjednice Sindikalne organizacije otkriva pravo lice Ilije Tamindžije.

Prema navodima radnika, Tamindžija koristi intrige, podmetanja, spletke i druge nečasne metode kako bi izazvao razdor i loše međuljudske odnose u HET-u. Njegovo ponašanje, koje uključuje vređanje i ponižavanje radnika, opisano je kao tiransko i nesnosno, što je kulminiralo zahtevom za njegovu smjenu.

“Na poslednjoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, javno sam pitao Tamindžiju o situaciji u HET-u, tražeći objašnjenje za nezadovoljstvo radnika. Njegovo ćutanje bilo je glasnije od hiljadu reči, jasno ukazujući na ozbiljnost problema.” – poručuje Vukanović.

Unutar HET-a već duže vreme postoje sukobi između zaraćenih struja unutar vladajuće stranke SNSD-a, jedne okupljene oko direktora Gordana Mišeljića i druge oko Ilije Tamindžije. Ovi sukobi su sada dostigli tačku ključanja.

U nastavku objavljujemo zapisnik sa sjednice Sindikalnog odbora HET-a, koji jasno pokazuje ozbiljnost situacije. Radnici su suočeni sa mobingom, pritiscima i ucjenama, što je nažalost situacija koja se ponavlja i u drugim javnim preduzećima i ustanovama. Položaj radnika postaje neizdržljiv, te čak i najvatreniji pristalice SNSD-a vape za slobodom i promjenama.

Ova situacija u HET-u nije samo problem jednog preduzeća, već simptom šire krize u javnim institucijama. Radnici zahtjevaju poštovanje, pravdu i promjene koje će im omogućiti dostojanstven rad i život.


Ostaje da se vidi hoće li uprava HET-a i nadležni organi preduzeti korake kako bi se rješila ova kriza i uspostavio red u preduzeću.

(Trebinje 24)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala Trebinje 24. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Trebinje 24 zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
NAJNOVIJE
- Advertisement -spot_img

Povezane vijesti:

- Advertisement -spot_img