Naslovna Republika Srpska Lažni radnik banke „skinuo“ sa računa 1.900 KM

Lažni radnik banke „skinuo“ sa računa 1.900 KM

0

D.M. iz Sarajeva, osumnjičen je da se lažno predstavio kao radnik jedne banke te oštećenog prevario da je dobio poklon bon od 100 KM i tražilo broj računa a zatim je sa tog računa otvorio račun kod dvije sportske kladionice i „skinuo“ mu 1.900 KM.

Protiv njega je Policijska uprava Doboj, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj koji ga tereti da je izvršilo krivično djelo prevara.

„Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je 19.04.2020. godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi putem telefonskog poziva stupilo u kontakt sa oštećenim licem tako što se istom lažno predstavilo kao radnik jedne banke te mu je  lažno saopštilo da je dobilo poklon bon u iznosu od 100 KM, kojom prilikom je od istog tražilo broj računa u svrhu navodne uplate“, navodi se u saopštenju policije.

Kako dodaju vjerujući da je osvojio bon u navedenom iznosu pročitao mu je broj računa a osumnjičeni je, nakon tog u više navrata izvršilo transakciju novca sa računa oštećenog na račun otvoren kod dvije sportske kladionice, u ukupnom iznosu od 1.900 KM.

„Lice inicijala D.M. je na navedeni način oštećenom licu pričinilo materijalnu štetu u iznosu od 1.900 KM, a za koji iznos je sebi ostvarilo protivpravnu imovinsku korist“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име