Naslovna Region Legija štrajkuje glađu

Legija štrajkuje glađu

0

Nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zbog najtežih krivičnih djela, počeo je da odbija zatvorsku hranu, prenio je medijima njegov advokat Aleksandar Kovačević, a ovu informaciju su potvrdili i u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

– Tačno je da je osuđeno lice Milorad Ulemek počeo da odbija hranu koja se sprema u zavodu. Zakon o izvršenju kazne zatvora za krivična djela organizovanog kriminala se u svim svojim odredbama primjenjuje na sva osuđena lica u Posebnom odeljenju KPZ Požarevac (Zabela) kao i Pravilnik o kućnom redu Posebnog odjeljenja, a to se odnosi i na osuđeno lice Milorada Ulemeka – preciziraju u Upravi.

Ulemekov advokat je sa druge strane naveo da je on stupio u štrajk glađu jer je već skoro 18 godina u pritvoru i strogoj izolaciji u ćeliji, tokom kojih mu je sve vrijeme uskraćeno pravo na resocijalizaciju i napredovanje tokom izdržavanja kazne, pravo na rad, školovanje, pravo na posjetu bliskih lica u posebnim prostorijama i posjete drugih osoba, kao i Ustavom garantovano pravo da bude obaviješten o razlozima zbog kojih mu se produžava boravak u samici svake dvije godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име