Naslovna Sport Leotar započeo pripreme: Imamo obećanje iz NFSBiH, Premijer liga je skupo takmičenje

Leotar započeo pripreme: Imamo obećanje iz NFSBiH, Premijer liga je skupo takmičenje

0
Izvor: Sportske.ba

Bez prevelike pompe, obavljena je prozivka fudbalera Leotara, a u klubu se nadaju da će naredne sedmice biti licencirani za nastup u Premijer ligu BiH.

Na prozivci je bilo 20 fudbalera koji su bili članovi Leotara u prošloj sezoni, osim Šipovca, Blaževića i Maksimovića. Na prozivci nije bio ni trener Oleg Ćurić koji se nalazi sa reprezentacijom Republike Srpske (U-12) na turniru “Mance kup” u Beogradu.

„Naš osnovni cilj u narednoj sezoni je da ostanemo Premijerligaši i da u hodu riješimo infrastrukturne stvari koja nedostaju na stadionu Policama. Imamo obećanja iz Fudbalskog saveza BiH da ćemo riješiti, uz njihovu pomoć pitanje reflektora. Prioritet je da podlogu za igru, riješimo sa takozvanom hibridnom travom čime bi uradili veliki posao.Na nivou grada postignut je konsenzus gdje će javna preduzeća sa privatnim kompanijama pomoći Fudbalskom klubu Leotar.

Mišeljić ističe da je ostalo veoma malo vremena do početka šampionata i u toku su intenzivni pregovori oko pojačanja i eventualnog novog trenera ekipe.

„Maltene već kasnimo sa pripremnim periodom, očekujem u narednom periodu da dobijemo i licencu za nastup u premijer ligi. Prva razgovore smo već obavili sa našim fudbalerima koji igraju u Premijer ligi za druge klubove i obavićemo razgovore. Ako ne okrenućemo se razgooru sa drugim igračima“, kaže Mišeljić.

„Kad smo se upustili u priču da Leotar bude član premijer lige znali smo da je veliki posao pred nama i nadam se da ćemo, zajedničkim angažovanjem svih, uspjeti u tome“, kaže Željko Radović Sportski direktor Fudbalskog kluba Leotar.

Podsjetimo, u prvom kolu Leotar, ukoliko u ovoj sedmici dobije lciencu za nastup u Premijer ligi BiH , će gostovati u Bijeljini kod ekipe Radnika.

Mnogo je priča po kuloarima o novom treneru jer aktuelni nema adekvatnu licencu, a pregovori sa mnogo zvučnih imena koji imaju licencu su u toku i to će se znati ubrzo.

Predsjednik Upravnog odbora FK Leotar Gordan Mišeljić je istakao da je ovo velika šansa za klub i da se ona nije smjela ispustiti.

“Ono što jeste naš cilj je da ostanemo premijerligaši i da u hodu riješimo infrastrukturne stvari koje nedostaju u Policama. Imamo obećanje iz Nogometnog saveza BiH za reflektore, stadion sa hibridnom travom i potrudićemo se da nam taj dio bude prioritet. Premijer liga je skupo takmičenje, ali postignut je koncenzus na nivou grada gdje će javna preduzeća sa privatnim kompanijama pomoći Leotar i učiniti sve da ostanemo u najkvalitetnijem rangu, a u dogledno vrijeme da postanemo stabilan premijerligaš”, naglasio je Mišeljić.

Prošle godine radilo se na tome da se da prilika domaćim igračima, trebinjskoj djeci i prvi razgovori za nova pojačanja su vođena sa igračima koji su ponikli na Policama, a igraju u regionu.

Sportski direktor Leotara Željko Radović je izrazio opredijeljenje da se klub mora pojačati kako igrački tako i stručno.

“Fokus su nam igrači iz Trebinja. Volio bih da dođu ovdje Trebinjci koji imaju iskustva igranja Premijer lige, a kad se postavi šef stručnog štaba u dogovoru sa njim bi sklapali kockice. Čim smo se upustili u ovu priču o Premijer ligi sve ćemo da uradimo da u njoj i opstanemo”, rekao je Radović.

Prvenstvo u Premijer ligi počinje 17. jula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име