U opštini Ljubinje djeci i građanima na raspolaganju su dva bazena, olimpijski i još jedan manji bazen za djecu u kome se izvodi i škola plivanja, rečeno je danas Srni u Agenciji za razvoj te opštine.

Bazeni su počeli da rade krajem prošlog mjeseca na zadovoljstvo svih građana, a posebno djece koja se izuzetno zainteresovana za plivanje i da tu provode slobodno vrijeme tokom ljeta, istakli su u toj agneciji i dodali da će bazeni raditi tokom ljetne sezone.

Bazeni u Ljubinju, kako su pojasnili, rade već treću godinu zaredom, nakon što su bili prestali sa radom od 2014. godine.

Kako su istakli, bazenima će i ove godine upravljati Omladinska zadruga “Zahumlje” Ljubinje u skladu sa potpisanim ugovorom sa opštinom koja je preuzela upravljanje njima od vlasnika bazena Brane Likića i izdvojenim sredstvima iz budžeta opštine za 2024. godinu.

Ulaz za djecu do sedam godina je besplatan, osnovci će plaćati dnevnu kartu 1,5 KM, a odrasli dvije KM, naveli su iz Agencije i dodali da profitabilnost nije bila cilj stavljanja bazena u funkciju, nego da se obezbijedi što više korisnih i lijepih sadržaja za djecu i građane tokom ljeta.

Radno vrijeme bazena je svakim danom od 11.00 do 19.00 časova.

Srn2024-7-5_132576_0.jpg (450 KB)