Naslovna Izdvajamo Mandić: Iz Dodikovog kabineta zvali da se unište video zapisi

Mandić: Iz Dodikovog kabineta zvali da se unište video zapisi

0

Momčilo Mandić, koji tvrdi da je na njega juče pištolj uperio Branislav Okuka u Trebinju, odbacio je Dodikove optužbe da je on sve slagao, navodeći da su iz Dodikovog kabineta zvali da se unište snimci sa video-nadzora u glavnoj trebinjskoj ulici gdje se sve i odigralo.

Momčilo Mandić, koji tvrdi da je na njega Branislav Okuka juče u Trebinju uperio pištolj, odbacio je Dodikove, kako je rekao, gnusne optužbe u kojima je iznio da je on (Mandić) sve slagao.

„Zašto su zvali iz Dodikovog kabineta da se unište video zapisi koji su uzeti s kamera i zbog čega je navodno video nadzor odjednom u kvaru“, pita Mandić, odbacujući Dodikove optužbe na njegov račun.

Dodik je na „Iks“ nalogu branio svog savjetnika Branislava Okuku i Mandića optužio da je, kako je naveo, doslovno slagao sve.

„Činjenice su jasne i dokumontovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti“, naveo je Dodik, dodajući da je apsurdno dovoditi u isti konteks patriotizam Okuke i Mandića…“, naveo je Dodik.

Podsjetimo da je juče u centru Trebinja došlo do verbalnog sukoba između Mandića i Okuke.

Mandić tvrdi da je Okuka u njega uperio pištolj i da to mogu, kako kaže, potvrditi i dva „specijalca“ policajca koji su razoružali Okuku i odveli ga u  policiju. Tu je, priča Mandić, bilo još ljudi koji su se zatekli u to vrijeme na tom mjestu.

Iz poliicje su u šturom saopštenju potvrdili da je došlo do verbalnog sukoba Okuke i Mandića i da je dežurni tužilac okvalifikovao da nema krivičnog djela.

Mandić tvrdi da je to bio pokušaj ubistva.

Inače, Okuka i Mandić su stari znanci, a Okuka je jedno vrijeme radio kod Mandića na benzinskim pumpama, gdje je navodno dobio otkaz zbog „krađe goriva“.

Okuka je jedan od glavnih savjetnika Milorada Dodika, a tokom rata je bio pripadnik policije Republike Srpske. Njegovo ime se povezuje i sa Udruženjem „Čast otadžbine“ iz Beograda i organizacijom „Srpska čast“, koji pružaju podršku Dodiku.

Mandić je bio ratni ministr pravde, a dao je značajan pečat u stvaranju Republike Srpske i njenih policijskih struktura. U odnosu na Okuku, koji se posljednjih godina vezao za Dodika, Mandić je uvijek javno isticao da je uz SDS, a imao je dobre odnose i sa Dodikom.

(BN) Foto: Ilustracija

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име