Naslovna Hercegovina Gacko Marko Grahovac novi izvršni direktor RiTE Gacko

Marko Grahovac novi izvršni direktor RiTE Gacko

0
Izvor: Direkt Foto: Ilustracija

Izvršni direktor RiTE Gacko za organizaciono – pravne poslove od danas je Marko Grahovac iz Nevesinja. On je na to mesto došao umesto Ognjena Kuljića koji je prošle nedelje imenovan za v. d. direktora Elektro – Hercegovine.

Grahovac je, kao i Kuljić, kadar Socijalističke partije. U proteklih 6 godina bio je zaposlen u Opštini Nevesinje kao diplomirani pravnik zadužen za boračka pitanja.

Osim što je član stranke kojoj to mesto prema koalicionom sporazumu pripada, ni od njegovog stranačkog kolege Momčila Vukotića, aktuelnog predsednika SO Nevesinje, nismo više saznali šta je to preporučilo Grahovca za mesto izvršnog direktora RiTE Gacko.

marko-grahovac

“Sa nevericom smo primili tu vest”, komentarisali su pojedini akteri političkog života ove male opštine koje smo kontaktirali.

Grahovac nas je zamolio za razumevanje jer mu je prvi radni dan, da nije ovlašćen da daje informacije kao i da se mora upoznati sa poslovnom politikom preduzeća kada su u pitanju mediji, ali je naglasio da će se truditi da ta saradnja bude korektna.

Posećamo da „Direkt“ i dalje nema nikakvu saradnju sa menadžmentom RiTE Gacko koji ignoriše upite, ali je sasvim sigurno da će Grahovac, ukoliko bude pokazao znanje i spremnost, imati pune ruke posla u firmi koja polako posustaje pod teretom stranačkog zapošljavanja i loše organizacije rada.

U prolog tome govori i podatak o proizvodnji „otkrivke“ ili čvrste mase za jul ove godine. Ona je iznosila nešto više od pola miliona kubika što je, poredeći sa, recimo 2015, tek trećina.

Prema zvaničnim podacima preduzeća, u julu 2015, otkopano je 1,5 miliona kubika jalovine. Inače, jul i avgust su ključni za otkrivku od koje zavisi i proizvodnju uglja, a ugalj, logično, neophodan za proizvodnju struje.

Uprkos tome, menadžement preduzeća je konstatovao „da se ostvaruju dobri rezultati“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име