Naslovna Hercegovina Trebinje Mastilović: Konstantno kršenje Poslovnika o radu Skupštine

Mastilović: Konstantno kršenje Poslovnika o radu Skupštine

0

Nastavak osme sjednice Skupštine grada Trebinja zakazano je za sutra, a pred odbornicima će se naći još 15 tačaka dnevnog reda. Naime, sjednica Skupštine je u utorak prekinuta nakon 6. tačke usvajanjem odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Trebinja i nakon višečasovne borbe pozicije i opozicije koja je, u jednom mometu, bila na ivici incidenta.

Odbornik Srpske demokratske stranke Ilija Mastilović kaže da je na početku sjednice u okviru prve tačke dnevnog reda skrenuo pažnju na konstantno kršenje Poslovnika o radu, jer na njegova pitanja nije dobio odgovore na posljednje 3 sjednice Skupštine. 

„ Na sjednici Skupštine održanoj 18. maja, 21. jula  i 16. septembra ove godine uredno i u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine, u pisanoj formi sam dostavljao odbornička pitanja, ali nisam dobio niti jedan odgovor“, kaže Mastilović za naš portal koji kaže da na šest pitanja sigurno nije dobio odgovor. Kako kaže Mastilović jedno od pitanja se odnosilo na ponosne kartice za višečlane porodice, ali gradska uprava očigledni nije imala sluha.

„Veliko je interesovanje višečlanih porodica za sticanje prava na korištenje ponosne kartice, a imam informaciju da je Fondacija za porodicu kontaktirala našu lokalnu zajednicu i predstavnike grada da bi dobili zeleno svijetlo, međutim ništa nisu uradili po tom pitanju“, navodi Mastilović.

On kaže da se više pitanja koje je dostavljao ticala problema naših građana u pojedinim naseljima kao što su višegodišnji problemi mještana Vinogradske ulice sa oborinskim vodama. „Neka od pitanja bila su i  rješavanje problema u Vinogradskoj ulici jer dugi niz godina imaju problem sa bujičnim vodama koje se iz okolnih ulica slijevaju u ovu. To stvara velike progleme mještanima koji su se obraćali gradskoj upravi bezuspješno. Takođe, skretao sam pažnju i na potrebu elektrifikacija ulice Jovana Raškovića na potezu od pogona 2 do garaže HET-a, ali nadležna odjeljenja gradske uprave se nisu udostojila ni da daju odgovor, kamoli da riješe ove probleme“, dodao je Mastilović.

I na  ovoj sjednici Mastilović je postavio pitanje, koje se odnosilo na efekte investicione konferencije pod nazivom „Investiraj u Trebinje“, na kojoj su najavljene velike investicije u Trebinju.  Pitanja upućena gradskoj upravi su:  Koliko je koštala investiciona konferencija? Koja agancija je bila zadužena za organizaciju ove konferencije? Koliko ljudi se nakon dolaska investicija u naš grad, zahvaljujući ovoj konferenciji, zaposlilo? Šta se  desilo sa najavljenom fabrikom dječije hrane, filmskog centra, fabrikom medicinske opreme, fabrikom boja i lakova i ostalim najavljenim fabrikama i hotelima?

„Mnogo novca je uloženo u ovu investicionu konferenciju, a građani još ne vide efekte, uputio sam pitanje ali za sada sam dobio samo usmeni odgovor gradonačelnika na sjednici koji je apsurdan. Potpuno ozbiljan je rekao da je efekat investicione konferencije izgradnja velikog broja stambenih zgrada i brza prodaja istih“, zaključio je Mastilović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име