Naslovna Hercegovina Trebinje Mastilović: „Nije izglasan nijedan amandman, koji bi poboljšao status ugroženih kategorija društva.”

Mastilović: „Nije izglasan nijedan amandman, koji bi poboljšao status ugroženih kategorija društva.”

1

Nakon sjednice Skupštine grada Trebinja, koja se održala juče, nezadovoljstvo su izrazili odbornici opozicije među kojima je i Ilija Mastilović (SDS).

On navodi da nije izglasan nijedan amandman, čijom bi se realizacijom poboljšao status najzaslužnijih i najugroženijih kategorija drustva.

„Predložili smo da se povećaju sredstva zdravstvenim radnicima sa 300 000 na 500 000. Taj amandman nažalost, nije usvojen.

Takođe smo uložili amandman na Odluku o odborničkom dodatku, gdje smo tražili da odbornički dodatak primaju borci I, II, i III kategorije, kao i nezaposleni odbornici, jer posebnu pažnju moramo obratiti na ovu populaciju ljudi koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske. Ovaj prijedlog, takođe, nije usvojen.

Tako smo došli u situaciju da imamo odbornika, koji je student, odnosno nezaposlen, a ukinut mu je odbornički dodatak.

Smatramo da nam je obaveza da na bilo koji način pomognemo i Udruženju dijabetičara, za koga su se trebala izdvojiti određena sredstva. Međutim, većina za ovaj prijedlog nije imala sluha.”

Mastilović ističe da mu je žao zbog ovakve reakcije vlasti, jer su oštećene najugroženije kategorije društva.Smatra da u ovakvim situacijama treba trezveno razmišljati, u skladu sa svojom savješću, i bez obzira na podjele između pozicije i opozicije, donositi odluke koje će biti od koristi i pomoći onima, kojima je to najpotrebnije.

ISTOK

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

1 KOMENTAR

  1. I bought the film for the first time, the effect is good, the logistics is fast, the customer service attitude is good, I will patronize next time

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име