Naslovna Hercegovina Mastilović osudio skrnavljenje pravoslavnog groblja u Mostaru

Mastilović osudio skrnavljenje pravoslavnog groblja u Mostaru

0

Na demonstraciju otvorene mržnje prema Srbima u Mostaru i skravljenje pravoslavnog groblja lokalana vlast ćuti i za sada nema nikakve reakcije. Reagovao je odbornik SDS u Trebinju Ilija Mastilović koji je na svom fb profilu napisao:

“Noćas je u mostarskom naselju Vihovići, oskrnavljeno pravoslavno groblje, tako što su na zidu ispisane jezive prijeteće poruke.

“Srpska obitelj 13 članova, masovna je grobnica već iskopana, bacam granatu 12 pogiba, posljednjeg preživjelog probodem vilama” , jedna je od poruka uz koju je nacrtano i slovo “U”. Druga poruka glasi ” Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina” ….

Takođe podsjećam da su nedavno gradske vlasti u Mostaru dobile nalog od predstavnika međunarodne zajednice BiH, da moraju promijeniti imena ulica nazvanih po zvaničnicima ustaškog režima iz perioda Drugog svjetskog rata. Protiv uvrštavanja ove odluke u dnevni red bili su članovi HDž-a, HRS-a, Salem Marić (SDA), kao i Velibor Milivojević iz SNSD-a. U svemu ovome, zanimljivo je ponašanje Velibora Milivojevića, koji je glasao protiv uvrštavanja ove tačke dnevnog reda. Nakon toga došlo je i do napuštanja SNSD-a na čijem je čelu Velibor Milivojević, iz koordinacije srpskih udruženja u Mostaru, iako je u decembru 2020. godine sa zajedničke liste “Ostajte ovdje” upravo Velibor Milivojević izabran da zastupa interese svoga naroda u tom gradu.

Smatram da je za svaku osudu čin kojim je pravoslavno groblje oskrnavljeno, kao i postupak Velibora Milivojevića iz SNSD-a koji je postupio krajnje izdajnički i u teškim momentima okrenuo leđa našem narodu u Mostaru” – napisao je Mastilović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име