Naslovna Hercegovina Među uhapšenima i službena lica: Nezvanično uhapšen i sestrić firme „Pavgord“

Među uhapšenima i službena lica: Nezvanično uhapšen i sestrić firme „Pavgord“

0

Akcija „Staza“, kojom koordinišu tužioci Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, usmjerena je na lica osumnjičena da su duže vremena vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pretresi i hapšenja na više lokacija u Hercegovini

Kako navode, prema prikupljenim dokazima, osumnjičena lica koja su pod istragom povezana su s organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.

„Meta akcija je veći broj osumnjičenih lica, koja su pod istragom i sumnjiče se da su imali podijeljene uloge u počinjenju teških krivičnih djela, sa ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi. Tokom akcije, zaplijenjena je i veća količina opojne droge, a na području Foče, zaplijenjena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako su naveli, ove aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje djeluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije, ostvarena je značajna međunarodna saradnja. Takođe se navodi da među osumnjičenima ima i ovlaštenih službenih lica, koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

U akciji učestvuje više desetina policajaca MUP-a Republike Srpske, a hapšenja i pretresi vrše se na više lokacija, na području Foče i Hercegovine.

Prema nezvaničnim informacijama, u Foči je uhapšen i Milan Mićo Rašević, sestrić  Gordana Pavlovića Gocija, vlasnika firme „Pavgord“.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име