Naslovna Hercegovina Trebinje Međunarodna regata na Trebišnjici okupila 120 učesnika

Međunarodna regata na Trebišnjici okupila 120 učesnika

0
U Trebinju je danas otvorena 19. Međunarodna regata u kajaku i kanuu, koja je na rijeci Trebišnjici okupila oko 120 učesnika iz BiH, Srbije i Hrvatske.
Regatu organizuje Veslačko društvo Trebišnjica iz Trebinja, koje obilježava i 20 godina postojanja.

Trener kajak kanu kluba Trebišnjica iz Trebinja Vule Pantović rekao je da učestvuju takmičari iz sedam klubova, a na rasporedu su 24 trke u različitim kategorijama.

– Svaka trka je u dionici od 500 metara, od mosta do Jaza, a za tri prvoplasirana takmičara u svakoj disciplini kao i tri najuspješnija kluba su predviđene medalje i pehari – rekao je Pantović.

Takmičenje je otvorila načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić koja je poželjela da protekne u fer atmosferi.

– Vaši domaćini su ono najbolje što imamo na rijeci Trebišnjici. Čuvati rijeku je zadatak svih građana Trebinja i gostiju – istakla je Skočajićeva.

Ante Lešina, trener kajak kanu kluba Mračaj iz Runovića iz Hrvatske, koji će na takmičenju učestvovati sa 15 takmičara, rekao je novinarima da su ovakvi događaji značajni za mlade, prvenstveno zbog njihovog druženja i sticanja iskustva.

Trener kajak kanu kluba Zaveslaj iz Brčkog Đorđe Tomić rekao je da se ovaj klub drugi put takmiči u Trebinju, te istakao da su uslovi izuzetno lijepi za veslanje, da je konkurencija veoma dobra i da očekuju medalje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име