Naslovna Republika Srpska Kalinovik krasi mural posvećen Generalu Ratku Mladiću

Kalinovik krasi mural posvećen Generalu Ratku Mladiću

0
Izvor:

Na betonskoj ploči koja je sazidana na samom ulazu u Kalinovik, prije dvije godine završen je mural sa likom Generala VRS, srpskog heroja Ratka Mladića.

Mural su naslikali mladi umjetnici iz Trebinja, a na pitanja ko je inicijator, željeli su da ostanu anonimni, prenosi portal Istokrs.

U razgovor sa gradjanima opštine Kalinovik, nezvanično se radi o Vladimiru Mandiću koji je finansirao sve troškove oko izrade murala.

Vladimir Mandić je sin bivšeg poslanika u narodnoj Skupštini Republike Srbije Momčila Moma Mandića, inače bivšeg ministra pravde u prvoj Vladi Republike Srpske.

Zanimljivo je i to da Momčilo Mandić i Ratko Mladić potiču iz istog sela Božanovići udaljenog 3 km od Kalinovika.

Na pitanje građana Kalinovika šta za njih znači lik I djelo Generala Ratka, dobijali smo razlicite odgovore, uglavnom pozitivne.

Jedan od njih vrlo zanimljiv je glasio: „On je naš svetac, ikona naša. Ja ga držim pored ikone moje slave sv Georgija. On nas je spasio u ratu.“

Najčešći odgovor koji smo čuli u Kalinoviku bio je: „On je naš Heroj“.

Na pitanje gradjana šta misle o gestu porodice Mandić da izgradi mural heroju Ratku dobijamo odgovor: „To je jedna čestita porodica, koja sada ima biznis u Trebinju ali nisu zaboravilj svoj kraj i svoga Heroja Ratka Mladića. Kalinovčani su zahvalni Momu i Vladimiru Mandiću“.

Izvor: Istok/Trebinje 24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име