Naslovna Republika Srpska Na Manjači sve spremno za dolazak visokih zvanica

Na Manjači sve spremno za dolazak visokih zvanica

1
Izvor: Srpska Info

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, petog dana vježbe „Brzi odgovor 21“, izvršili su sve aktivnosti za dostizanje vrhunca vježbe, a koja će kulminirati organizacijom Dana visokih zvanica u subotu 22. maja 2021.godine.

Pripremne radnje za realizaciju Dana visokih zvanica u petak su relizovane u uslovima koji omogućuju lakši pokret snaga, u odnosu na složenije vremenske uslove koji su vladali u proteklih nekoliko dana. Međutim, tempo izvršenja zajedničkog uvježbavanja nije narušavan ni jednog dana vježbe. Direktor vježbe „Brzi odgovor 21“ u BiH je istakao da je motivisanosti pripadnika OS BiH i američkih vojnika na izuzetno visokom nivou.

– Vježbu smo maksimalno iskoristili da provjerimo procedure, razmjenimo iskustva i da testiramo nivo  interoperabilnosti naših snaga sa snagama SAD- naglasio je brigadir Blavicki.

Dan visokih zvanica će biti upriličen na prostorima poligona OS BiH Manjača, uz prikaz zajedničkih operativnih sposobnosti Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD na terenu, uz angažovanje podrške iz vazduha, kako helikopterima OS BiH tako i helikopterskim snagama OS SAD.

Na događaj su pozvani članovi Predsjedništva BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ministar odbrane BiH, visoki zvaničnici Ambasade SAD u BiH, visoki predstavnici Komande Kopnene vojske SAD za Europu i Afriku (USAREUR-AF) te drugi visoki zvaničnici.

 

1 KOMENTAR

  1. Nesto mi govori da ce jedna visoka zvanica zaobilaziti Manjacu u sirokom luku

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име