26.2 C
Trebinje
18,Juni, 2024 11:21:52

Načelnik Gacka pod vatrom kritika za nepoštovanje zakona i institucionalnu anarhiju

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Vukota Govedarica, izrazio je duboku zabrinutost povodom postupaka načelnika Opštine Gacko, Ognjena Milinkovića, koji, prema njegovim rečima, uvodi institucionalnu anarhiju kroz nepoštovanje zakona i privilegovanje određenih osoba.

Govedarica postavlja niz pitanja koja se odnose na Milinkovićeve postupke, naglašavajući slučaj načelnice Odeljenja za inspekcijske poslove, Dragice Jovović, koju Milinković nezakonito zadržava na poziciji, uključujući i ignorisanje upozorenja od strane Upravnog inspektora.

Dodatno, Govedarica ističe da zakon propisuje kaznu za zadržavanje službenika na radu nakon sticanja uslova za penzionisanje, što se dogodilo u slučaju Jovovićeve.

Ovakvi postupci, prema Govedarici, ugrožavaju pravni poredak i dovode do nezakonitog primanja ličnog dohotka.Istupajući u javnosti, Govedarica naglašava da se ovakvo ponašanje ne sme tolerisati, a prekršioci zakona moraju se odgovornost za svoje postupke. Upućuje se na odgovarajuće zakone i naglašava značaj njihove primene u zaštiti prava i interesa građana.

Ovaj slučaj jasno ukazuje na potrebu za jačanjem institucija i poštovanjem zakona u svim segmentima društva, zaključuje Govedarica, izražavajući nadu da će se odgovarajuće instance pozabaviti ovim slučajem i osigurati da se takvi incidenti ne ponavljaju.

(Trebinje 24)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala Trebinje 24. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Trebinje 24 zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
NAJNOVIJE
- Advertisement -spot_img

Povezane vijesti:

- Advertisement -spot_img