Naslovna Hercegovina Bileća Najmlađi Bilećani oduševljeni malom školom ribolova i Rašovim predavanjem

Najmlađi Bilećani oduševljeni malom školom ribolova i Rašovim predavanjem

0
Izvor: Lokoportal

U organizaciji SRD Bileća danas je na Bilečkom jezeru održana mala škola ribolova.

Ljubav prema rijeci i podvodnom svijetu jezera neodvojiv je dio hercegovačke tradicije, a SRD Bileća je besplatnom školicom sportskog ribolova riješio da je održi i uveća!

Predavač je bio iskusni trebinjski ribolovac i varaličar Radoslav Pujić.

Iskusni pecaroš je pokušao da “upeca” mališane svojim ribolovačkim pričama i “cakama”, kako bi ih na najljepši način uveo u svijet ovog rekreativnog sporta. Klinci i klinceze su se tokom dana upoznavali sa osnovama ribolova – učili da stavljaju mamac na udicu, vode varalice, izaberu pravi najlon, ali su i naučili osnove različitih tehnika ribolova, poput varaličarenja, pecanja na plovak i mušičarskog ribolova. Najuspješniji mali početnici u ovom zanimljivom sportu dobili su i vrijedne nagrade, koje će im omogućiti da nastave usavršavanje, a roditelji su obećali kako će ih prvom prilikom opet dovesti na jezero, na još jedan dan pun uživanja!

Učestvovalo je preko 80 djece raznih uzrasta.

Drugi čas biće održan 1. maja, a predavač će biti Predrag Milićević koji je ljubiteljima ribolova poznat po ulovima i uspijesima na našem jezeru. ”Sve što radimo, radimo zbog naše djece i zbog toga smo pokrenuli ovu školu. Bitno je kod djece razviti ljubav prema prirodi, jer tamo najbolje rastu i zdravo se razvijaju“, istakao je Spaso Кapor predsjednik SRD Bileća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име