Naslovna Hercegovina Nakon pisanja MH ”oslobođene” lipe kod Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg!

Nakon pisanja MH ”oslobođene” lipe kod Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg!

0
Izvor: Moja Hercegovina

U toku je ”oslobođenje” dvije lipe koje su nepažnjom ugrožene kada je tokom sanacije dijela ulice došlo do ”betoniranja” korijena, a o čemu smo pisali prekjuče u kasnim večernjim satima.

U tekstu koji smo objavili ukazali smo na propust do kojeg je došlo pri sanaciji dijela ulice na uglu Svetosavske i Svatovske ulice u Trebinju, na samom ulazu u dvorište Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg. Naveli smo da su dvije lipe osuđene na smrt jer je došlo do asfaltiranja korijena čime je potpuno prekinut dotok vode, a samim tim i egzistencija ovih stabala. Jedno stablo je već ”oslobođeno”, a u toku je spašavanje druge jedinke. Za pohvalu je brza reakcija nadležnih, a ostaje žal što je uopšte došlo do ovakvog propusta, uz nadu da se slične stvari neće više ponavljati. Takođe, vjerujemo da pri današnjoj intervenciji nije došlo do oštećenja stabala.

Podsjećamo da je ”betoniranje stabala”, kako smo nazvali ovaj nesvakidašnji propust, izazvao brojne reakcije javnosti koja je uglavnom osudila ovaj čin.

Igor Svrdlin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име