Naslovna Region NAKON SASTANKA SA KRIVOKAPIĆEM: Đukanović najavio da će potpisati zakon o vjeroispovijesti

NAKON SASTANKA SA KRIVOKAPIĆEM: Đukanović najavio da će potpisati zakon o vjeroispovijesti

0

Na sastanku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsednika Skupštine Alekse Bečića, premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića dogovoreno je da bi kohabitacija morala da profunkciše, javlja Televizija Vijesti. Predsednik Crne Gore nije isključio mogućnost da će DPS pred Ustavnim sudom pokrenuti pitanje ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti.

Milo Đukanović je nakon poraza na izborima 30. avgusta kazao da očekuje kohabitaciju sa mnogo izazova. Đukanović je, mešutim, stopirao neke vrlo važne poteze vlade – od nepotpisivanja više zakona, među kojima su i izmene Zakona o slobodi veroispovesti, odbio je zahtev Vlade da opozove sedam ambasadora, kao i smene čelnih ljudi Vojske Crne Gore.

Kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, Đukanović je na sastanku najavio da će potpisati zakone kada se ih Skupština ponovo usvoji 20. januara. Ipak, lider DPS-a nije isključio mogućnost da će njegova stranka pred Ustavnim sudom pokrenuti pitanje ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti.

Kada je reč o smenama u vojsci, dogovoreno je da to pitanje mora biti rešeno dijalogom, odnosno da se pre svega ispoštuje protokol, tako što će se na tu temu razgovarati na sednici Saveta za odbranu i bezbednost.

Pitanje opoziva ambasadora, jedino je koje nije precizirano do kraja. Navodno, i na tu temu, Vlada i predsednik trebalo bi da dalje razgovaraju i da se dogovaraju, a nikako da bilo ko donosi samostalno odluke.

“Bez institucija i njihovog daljeg razvoja, nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje”, navodi se u zajedničkom saopštenju predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića.

(Vijesti.me)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име