Naslovna Republika Srpska Nasilje nad ženama kao partijski sport

Nasilje nad ženama kao partijski sport

0

Nakon SNSD-ovog ministra Staše Košarca, po nasilju nad ženama proslavio se i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić. Prvi je, prema dostupnim informacijama, predmet istrage Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, dok je drugog policija na jedvite jade ubacila u auto i poslala kući na trježnjenje.

Prvi je ćutao, drugi se nevješto branio alkoholisanim statusom na fejsbuku u kojem se pohvalio da voli svoju djecu, jednu ženu, Istočno Sarajevo, SNSD i Milorada!

Moralnih ni partijskih sankcija nema ni za jednog.

Podsjetimo, bivša supruga Staše Košarca, Sanja, krajem prošle godine na svom fejsbuku objavila je potresan status u kojem je opisala agoniju kroz koju prolazi sa djecom.

,,Nakon što nisam pristala ni da se ministar Košarac ponovo vrati u moj život, zatražila sam da materijalno obijezbedi decu i mene. E, tu se ogolio i najskriveniji mračni dio ministra Košarca. On i njegov otac juče su prijetili mojoj djeci, mojoj porodici, meni. Šta drugo od te duhovne nedonoščadi i očekivati?! Dirnuo si im u najsvetije – materijalno!!!’’, navela je bivša Košarčeva supruga.

Košarac, naravno, nije snosio posljedice svojih (ne)djela. Ostao je ministar i ,,ugledni’’ funkcioner SNSD. U javnosti nikada nije demantovao tvrdnje bivše supruge da je zloupotrebljavao Centar za socijalni rad i prijetio njoj i djeci.

Njegov partijski kolega, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, prije dvije noći, na očigled brojnih gostiju ‘Yu bara’, u alkoholisanom stanju, fizički je nasrnuo na svoju partnerku Biljanu, udarajući je glavom.

“Sreća pa su tu bili karatisti Papaz i Kenjić koji su držali razjarene goste YU bara na koje je Ćosić nasrtao, dok ga nisu bukvalno odnijeli kući. Zamislite da je nasrnuo na Gorana Šehovca, predsjednika BORS-a i odbornika SDS u Skupštini Grada koji je prvi skočio da zaštiti djevojku. Tu su bili i Dragan B., Nenad Ć. i Dragiša K. kojima se Ćosić unosio u lice i govorio im: “Jeb*o vas Darko Babalj! (poslanik SDS u NSRS i predsjednik Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo)“. Oni su bili prisebni i nisu reagovali “, pričaju svjedoci događaja.

Inače, Ćosićeva partnerka Biljana S. prvo je bila njegova sekretarica, a potom šefica kabineta.

“Stalno su se svađali na poslu, pa je zbog toga premjestio na mjesto izvršnog direktora za pravne poslove u Zavodu za udžbenike“, kažu naši sagovornici.

Ćosić je sve to demantovao, baš kao i prije pet godina kada ga je njegov sugrađanin Goran Lipić javno optužio da mu je nanio fizičke povrede, nasrnuvši na njega iz čista mira i udarajući ga glavom.

Otvaranje Lovačkog doma u Tilavi pod pokroviteljstvom opštine Istočno Novo Sarajevo skupo je tada koštalo Gorana Lipića. Pokazujući medicinsku dokumentaciju i modrice, tvrdio je da ga je, ničim izazvan, pretukao Ćosić sa prijateljima.

„Sjedili smo zajedno za istim stolom na toj proslavi. Pjevali smo zajedno. Kada sam pošao kući nasrnuo je na mene, udario me je tri puta glavom iz čista mira, a onda su na mene nasrnule i njegove kolege“, tvrdio je tada Lipić.

Ćosić nas i sada, kao i tada, uvjerava da je sve izmišljotina opozicije, da brojni svjedoci lažu, pozivajući se na svoju malu djecu i ljubav prema Dodiku.

Ipak, kako saznaje naš portal, porodica gradonačelnika Istočnog Sarajeva juče se izvinjavala gostima ‘Yu bara’ na koje je Ćosić nasrtao, žaleći se da im ,,i kući pravi problem’’.

Zoran Vidić, predsjednik KOLOSA SDS-a, najavio je juče pokretanje inicijative za opoziv Ćosića sa mjesta prvog čovjeka Saveza opština i gradova zbog njegovog neprihvatljivog ponašanja. To će svakako biti veliki test i za SNSD kojim će javno poslati poruku da li podržavaju nasilje. Ukoliko Ćosiću sve bude oprošteno, samo zato jer je član vladajuće stranke, kao što je oprošteno i Košarcu, sledeće što možemo očekivati jeste da slični njima krenu po kućama da tuku nezaštićene žene!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име