Naslovna Hercegovina Trebinje NASILJE ZBOG SAOBRAĆAJNOG PREKRŠAJA – Advokat Marka Dučića: Nekolicina policijskih službenika kvare...

NASILJE ZBOG SAOBRAĆAJNOG PREKRŠAJA – Advokat Marka Dučića: Nekolicina policijskih službenika kvare ugled MUP RS

0

Povodom, kako tvrdi njegov advokat, brutalnog nasilja nad Trebinjcem Markom Dučićem u vaskršnjoj noći, danas je advokat Zoran Ignjatić održao konferenciju za novinare na kojoj je istakao da su pripadnici trebinjske policije Dučiću, zbog saobraćajnog prekršaja, nanijeli teške tjelesne povrede.

Dodao je da su ga ponižavali ga, uz prethodno vezivanje ruku lisicama, iako nije pružao nikakav otpor.

Zbog brutalnosti i iživljavanja policajaca bez ikakve mjere, najavio je Ignjatić, podnijeće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu i zahtjev za disciplinskim postupkom Odjeljenju za internu kontrolu MUP RS.

– Da li je Marko počinio saobraćajni prekršaj, i to će se ispitati, ali je primjenjena sila u potpunoj suprotnosti sa zakonskim procedurama. Da li je jedan ili više policajaca primjenilo silu, utvrdiće istraga.  Kada se osoba liši slobode ne postoji nijedan razlog da se prema njemu primjenjuje sila – istakao je Igranjić.

FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Advokat Marka Dučića je naveo da je njegov štićenik, nakon što je nakon svih napada, odveden u policijsku stanicu odbio saradnju, nije davao izjave i odbio je alkotestiranje, a pregledan je u trebinjskoj hitnoj pomoći, gdje mu je predlagana  hospitalizacija.

On je naveo da ovo nije prvi slučaj brutalnosti policije prema običnim građanima, napominjući da je 90 odsto policijskih službenika časno i pošteno radi svoj posao.

– Nekolicina policajaca urušava ugled i RS i MUP RS, pa zato od ministarstva MUP RS i PU Trebinje tražimo da obrate pažnju na ove pojedince i pojave koje su sve češće – rekao je Ignjatić.

On je dodao da posjeduju i medicinsku dokumentaciju koju će priložiti uz prijave, a mirni protesti, koje je tražio jedan broj građana, nisu održani zbog epidemioloških mjera.

Trebinjski džudista Marko Dučić na današnjoj konferenciji za novinare je rekao da je na Vaskrs veče krenuo kući, kada je, oko 23.30 sati, podigao ruku policajac koji se nalazio na drugoj strani kolovoza.

– Mislio sam da mi se javlja, jer je već patrola nekoga legitimisala i nastavio sam vožnju, misleći da je samo pozdrav, a ne zaustavljanje. Zatim je, na semaforu, policajac počeo da mi lupa po vozilu. Rekao sam mu da ću stati na prvom proširenju što sam i učinio – naveo je Dučić.

Priča da mu je, nakon što je zaustavio vozilo, prišao policajac, unio se u automobil  i nepoznatim predmetom ga udario u glavu, nanijevši mu tešku povredu.

– Zatim su me izvukli iz automobila i nastavili udarati . Nisam pružao otpor, samo sam se štitio od udaraca. Kada sam vidio da će me prebiti  rekao sam im da mi stave lisice i da me vode u stanicu. Oni su to i uradili. A onda me je jedan policajac uhvatio za lijevu ruku uputio mi, tako zavezanom, više 5 do 6 udaraca pesnicom – istakao je Dučić.

On je dodao da ga je isti policajac tukao i u policijskom autu, a kada je doveden u stanicu, gdje je zadržan 12 sati, nastavljeno je ponižavanje.

Iz PU Trebinje su rekli medijima da se danas  neće oglašavati o ovom događaju.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име