Naslovna Republika Srpska Nastavlja se pad cijena stanova u RS: U Banjaluci prosječna cijena kvadrata...

Nastavlja se pad cijena stanova u RS: U Banjaluci prosječna cijena kvadrata oko 3.350 KM

0

Na tržištu nekretnina u Republici Srpskoj nastavljen je trend pada cijena stanova, pa je trenutno prosječna cijena kvadrata za nekoliko stotina maraka niža u odnosu na jesen prošle godine, kada je dostizala vrhunac.

Prema podacima Zavoda za statistiku RS, prosječna cijena kvadrata stana u Republici Srpskoj je oko 2.300 KM, a najskuplji su u Banjaluci gdje kvadrat trenutno košta 3.353 KM. To je oko 400 KM manje u odnosu na jesen prošle godine, kada je kvadrat u Srpskoj u prosjeku koštao 2.685KM, a u Banjaluci 3.720 KM.

“Broj prodatih završenih novih stanova u Republici Srpskoj u prvom tromjesečju 2023. godine veći je u odnosu na prvo tromjesečje 2022. godine za oko 25 odsto, a u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2022. godini manji je za oko 30 odsto. Prosječna cijena prodatih novih stanova u prvom tromjesečju 2023. godine u odnosu na prvo tromjesečje 2022. godine niža je za 3,4 odsto i u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova u 2022. godini niža je za 8,9 odsto”, navode iz Zavoda za statistiku RS.

(Mondo)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име