Naslovna Hercegovina Nastavlja se pritisak SNSD-a

Nastavlja se pritisak SNSD-a

0
Izvor:

Na svome „Fejsbuk“ profilu naš sugrađanin Vanja Bjelović je otkrio kako i šta rade istaknuti aktivisti SNSD-a običnom čovjeku kako bi zadržali posao.

Tekst prenosimo u cijelosti:

“ Evo mene opet sa istom temom “pripravnički” samo drugi akteri…
Nakon mog prethodnog teksta o iskustvu sa odrađivanjem pripravničkog staža, imam potrebu i želju da vam ispričam i ovo novo iskustvo tj. nastavak SNSD-ovih manipulacija ljudima. Po objavljivanju mog prethodnog teksta na facebook-u, u veoma kratkom roku dobio sam poziv od Srđana Simovića – Šuda da nije u redu to sto sam napisao i da ga vrijeđam.

Tada sam mu rekao da ja protiv njega nemam ništa lično i da sam ga naveo samo u slijedu događaja koji je prethodio dolasku žene na vrata. Onda je on izrazio želju da popijemo piće kao ljudi jer je on osjećao moralnu i ljudsku odgovornost na šta sam ja pristao i sačekao ga u kafiću sa svojom djevojkom. Posjedili smo i popričali, između ostalog je pitao moju djevojku da li radi i šta je završila, na šta mu je ona odgovorila da ne radi i da je završila ekonomiju.

Pitao je da li ju je neko kontaktirao za pripravnički, odgovorila mu je da nije, nakon čega je on odmah kontaktirao nekoga. Nedugo poslije našeg susreta toga dana, uslijedio je poziv od strane Nedeljka Lambete – Lambija, dogovorivši se da sutradan popiju piće. Na tome piću su popričali vezano za pripravnički i uopšteno (“koliko imaš kod kuće čeljadi, radi li ko idje, držite li išta zivo, brste li ovce zanovijeti, jesu li se počele janjiti i tako …”) i da će je zvati kad bude doslo vrijeme za to, ali da nece biti nikakvih ucjena ili neke vrste pritiska. Na tom razgovoru joj je postavio veoma zanimljivo pitanje, da ona odgovori da li želi da odradi pripravnicki kao volonter ili kroz program finansiranja pripravnika.

Prošlo je nešto više od dva mjeseca, uslijedio je poziv 16.10. u petak od istog i ponudio joj da odradi pripravnički u Poreskoj upravi kao volonter, da razmisli pa da mu javi. Ona ga je nazvala u subotu i rekla da prhvata, upitala ga je kad može očekivati da počne da radi, na šta je on odgovorio da će je neko kontaktirati tokom sedmice.

Osvanula je nedjelja, imala je propušten poziv od nepoznatog broja. Nakon toga pozove broj sa koga joj se predstavi Borislav Grubač zatečen pozivom i upita je kako se zove jer nije znao s kim priča jer je obavljao više poziva i da je broj dobio od Lambija! Kazao joj je da dodje u ponedjeljak ujutru oko 08:30 u elektroprivredu, sto je ona i učinila ali je gospodin bio zauzet i otkazao sastanak i zakazao sljedeceg jutra u 07:30. Po prijemu u njegovu kancelariju u utorak ujutru razgovor je potrajao par minuta, sa pitanjima gdje si i šta završila, od koga si, gdje si do sad radila i da se nada da će ispratiti cijelu situaciju do kraja, navodno vezano za učenje za vrijeme pripravničkog staža.

Upitala ga je kakve veze ima elektroprivreda sa poreskom upravom, na šta joj je odgovorio da oni tako malo sarađuju. Pozvao je nekog na telefon iz poreske, medjutim nije mu se javljao niko, ali je rekao da ce mu se javiti da saceka negdje da kafu popije i ode da to završi. Nekoliko sati poslije dobila je poziv da dodje u poresku, gdje je dogovoreno da počne da radi u ponedjeljak.

Poslije petnestak dana tj. danas, uslijedio je poziv u kancelariju kod direktora pitavši je kako joj se čini na poslu i ima li broj Pavla Gobovića s obavezom da mu se javi danas tokom dana i da mu napiše koliko ima sigurnih glasova! Ne dugo posle toga opet je pozvana kod direktora da joj kaže da dođe u 17h u eletroprivredu na sastanak u amfitetar. Sa stokom ne možeš drukčije nego i ti stoka bit! Hvala vam na ukazanom povjerenju, veliki pozdrav za ljudske veličine!!!

Zelim budućim pripravnicima da otvorim oči i da ih pripremim za filtriranje kod raznoraznih stručnjaka (od najmanjeg filtera do najveceg prečistača kolektora za fekalije).

Ako mislite da sa mnom i mojima manipulišete na takav način malo ste se zajebali. Ja znam da ste vi u vašim očima, glavama i sektaškim krugovima veliki i moćni ali u mojoj niste već sve suprotno. Previše ste umorni i nenaspavani pa malo odmorite, mozak vam baš ne funkcioniše, pravite velike greske. Naspavajte se i malo na zrak izadjite, bolje bi vam bilo nego sto česljate po tuđim kućama i životima dan noć tuđeposle i utvare jedne!

Vanja Bijelović

Trebinje24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име