Naslovna Izdvajamo Nastavnica dobila otkaz zbog litija, sud je vratio

Nastavnica dobila otkaz zbog litija, sud je vratio

1
Izvor:
litije u crnoj gori - Trebinje 24

Nastavnica Ivana Bulatović, koja je u maju prošle godine dobila otkaz u Osnovnoj školi “Sutjeska” u Danilovgradu, jer je objašnjavala djeci zbog čega se u Crnoj Gori održavaju litije, vraćena je na posao.

Informacija je za podgorički portal Borba potvrđena iz Osnovnog suda u Danilovgradu.

Prema presudi tog suda, Škola je dužna da Bulatovićevoj isplati nadoknadu u iznosu 756 evra i vrati je na posao.

Nastavnica je navela da je u OŠ “Sutjeska” bila zaposlena na neodređeno vrijeme gdje radi kao profesor fizičkog vaspitanja, kao i da je otkaz dobila navodno zbog zloupotrebe učenika u političke svrhe.

Ona je, podsjetila je, 27. januara prošle godine održala čas na kojem je djeci pričala o pojavi diskriminacije u sportu, da bi u jednom trenu učenica upitala šta misli o trenutnim dešavanjima u zemlji.

“Odgovorila sam joj dajući joj svoj vrednosni sud, tada sam slobodno izrazila svoje mišljenje, ne prisiljavajući nikog da tako misli”, navela je Bulatovićeva.

Litije u Crnoj Gori su organizovane protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je usvojen na inicijativu predsjednika Mila Ðukanovića, a kojem se protivila Mitropoija crngorsko primorska, koja je taj taj zakon diskriminatorski.

Dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori, pomenuti zakonski propis je izmijenjen.

(Tanjug)

1 KOMENTAR

  1. Very good, it’s a real hair. I bought 65CM a year ago, 120 grams. I felt a little bit less when I came back. Because I have more hair, the store changed 220 grams immediately after the year. The service attitude is very good and I am very satisfied. Shared with my best friend

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име