Naslovna Hercegovina Trebinje Ne gradite bolnicu na našoj đedovini

Ne gradite bolnicu na našoj đedovini

0

Pokret za restituciju grada Trebinja ponovo je upozorio gradske i republičke vlasti, prije svega gradonačelnika Mirka Ćurića, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, da ne sprovode nasilje i ne krše zakone, te ne pokušavaju na silu da grade bolnicu na poljoprivrednom zemljištu i njihovoj đedovini.

Objavili su i na društvenim mrežama dokumenta i zemljišne knjige koje pokazuju čije su nekada bile parcele i čije je vlasništvo.

Prije nekoliko dana Pridvorčani su uzorali parcele koje su im otete u procesu arondacije, a na lice mjesta je došla i policija.

– To bi trebalo biti upozorenje vlastima da ne bi trebali ispipavati puls i istrajnost Pridvorčana, jer bi stvari mogle otići predaleko i da je bolje da razgovaraju i nađu lokaciju za novu bolnicu koja će biti adekvatna i u skladu sa zakonom – konstatovao je na svom blogu Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS i predsjednik pokreta Pravda i red.

Član Predjsedništva BiH Milorad Dodik je rekao da će u Trebinju biti izgrađena nova bolnica i da će vlasti izvršiti prenamjeru poljoprivrednog zemljišta u građevinsko i da je sve to po zakonu.

Premijer Republike Srpske je najavio da će rokovi za izgradnju bolnice biti maksimalno skraćeni, navodeći da je sve po zakonu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име