Naslovna Hercegovina Bileća Nenad Ivković pobjednik 22. Sabora guslara Hercegovine

Nenad Ivković pobjednik 22. Sabora guslara Hercegovine

0

Pobjednik 22. Sabora guslara Hercegovine, koji je sinoć održan u Nevesinju, je Nenad Ivković iz Guslarskog društva „Tešan Podrugović“ iz Gacka.

Ovu odluku jednoglasno je donio petočlani žiri, u čijem sastavu su bili Miloš Lazović Vojvoda iz Foče, guslar Žarko Ivanišević iz Nevesinja, guslar Veso Кosović iz Trebinja, kulturni radnik Božo Vuković iz Bileće i pjesnik Nikola M. Nikčević iz Gacka.

Svoje umijeće na drevnom instrumentu u prepunoj sali Doma kulture „Nebojša Glogovac“ predstavilo je 29 majstora na strunama iz 10 guslarskih društava s područja Ljubinja, Trebinja, Bileće, Gacka, Кalinovika, Foče i Nevesinja.

Tradicionalni Sabor guslara Hercegovine otvorio je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović. Uz riječi dobrodošlice, poželio je ljubiteljima gusala da provedu ugodno veče u duhu epske poezije.

Mnogobrojnu publiku i učesnike pozdravio je i predsjednik Saveza guslara RS Miladin Pandurević.

U revijalnom dijelu sinoćnjeg umjetničkog programa nastupili su muška pjevačka grupa iz КUD-a „Nevesinje“ i dobro poznati narodni guslari Miloš Parović iz Nevesinja, Кosta Plakalović iz Istočnog Starog Grada i Miloš Vukoje iz Bileće.

Organizator 22. Sabora guslara Hercegovine je Guslarsko društvo „Nevesinjska puška“ uz pokroviteljstvo Opštine Nevesinje i podršku sponzora.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име