Naslovna Izdvajamo Nenadove besane noći, hoće li se Branislavu pridružili rođak Vico Zeljković?

Nenadove besane noći, hoće li se Branislavu pridružili rođak Vico Zeljković?

0
Izvor: Nebojša Vukanović

Nije lako ovih dana biti Nenad Stevandić. Drug Branislav Zeljković na čelu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, jednako kao i za vrijeme dok je bio pomoćnika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, nije bio ništa drugo  od nosača lapisa i pečata u ime i za račun čestitog doktora Stevandića.

Sve dogovore sa privatnim dvorskim firmama, sve detalje i cijene nabavki, dogovorio je upravo prvi ujedinitelj Srpske dr Stevandić, a Zeljković, kao i uhapšeni direktori privatnih firmi, samo su potpisivali i pečatili ugovore i dobijali sitniš, dok je „kajmak“  kupio dobri doktor Stevandić.

Upravo ta činjenica razlog je nervoze i histeričnih Stevandićevih nastupa, trodnevna teška bitka da uhapšeni budu pušteni da se brane sa slobode. Sad mu je i Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva RS naprasno postalo antisrpsko i bakirovsko pa ga treba ukinuti, a jedini motiv je njegov strah i panika.

Stevandiću se grčevito borio  da budu na slobodi, pa da ih pokuša još jednom „okupati“ jer ih je upravo on ubijeđivao da budu opušteni i imaju slobodnu ruku, da im ništa neće biti i da slobodno sve potpisuju jer će on to „pokriti“. Upravo zbog toga narednih tridesetak noći su besane za Nenada Stevandića.

Pohapšena četvorka ima prilično jednostavan izbor: ili ćutati i godinama robijati za Stevandića, jer su dokazi velike pljačke države neoborivi, ili tužiocima ispričati šta se stvarno dešavalo i poštediti sebe višegodišnje robije, a svoje porodice sramote.

Nije Stevandić jedini koji drhti, jer se drhtaj umjesto sna osjeti se sve do Bakinaca. Ovo je samo manji dio istraživanih „korona“ nabavki, a veći dio je odrađen preko Civilne zaštite Republike Srpske i Ministarstva prosvjete Republike Srpske, koje takođe vode razjedinitelja, Stevandićevi kadrovi, a koji su takođe bili samo daljinski u njegovim rukama, kao i pohapšena četvorka.

Istrage koje vodi Tužilaštvo BiH tiču se nabavki respiratora i zaštitne opreme, a firme dobavljači blisko su povezane i sa prvim sestrićem i fudbalskim stručnjakom Srpske, Vicom Zeljkovićem.

Tužilaštvo BiH završilo je prema mojim saznanjima istragu i predmet u kome je Vico jedan od glavnih aktera dogovorenih javnih nabavki, o čemu uskoro pišem više detalja.  Otuda i Dodikov strah i napad na policiju i tužilaštvo zbog akcije i hapšenja.

Sudeći po dotjeranom izgledu, tenu i nježnom „bejbi fejs“ stiče se utisak da drug Branislav Zeljković nikada nije pokisao niti legao da spavam bez noćne kreme i pomade, pa ostaje da se vidi kako će podnijeti zatvorske dane, da li će dobro razmisliti i propjevati, jer bi 30 dana mogli lako da se pretvori u 3 i više godina. Vidjećemo šta nam nosi narednih trideset dana i noći, da li ćemo i Nenadu Stevandiću uskoro poželjeti laku noć!?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име