Naslovna Republika Srpska Nešić pozvao glasače DNS da glasaju i za kandidate SDS i PDP

Nešić pozvao glasače DNS da glasaju i za kandidate SDS i PDP

0
Izvor:

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je sve glasače DNS da na idućim lokalnim izborima glasaju za opozicione kandidate za načelnike i gradonačelnike. Izuzetak je jedino tamo gdje DNS ima svoje kandidate – rekao je Nešić za BNTV.

Govoreći o otporima koji postoje u pojedinim lokalnim odborima DNS, Nešić je rekao da ne može da vjeruje da su pojedinci lične interese stavili ispred interesa RS. Nešić je otišao i korak dalje – pozvao je SDS i PDP da potpišu koalicioni sporazum koji se odnosi na Narodnu skupštinu RS. Pozivam da hitno potpišemo koaliciji sporazum za NSRS za 2022. godinu da napravimo stabilnu koaliciju – rekao je Nešić.

Nešić je izjavio i da se vlast u RS ne snalazi najbolje u vrijeme pandemije virusa korona.

Rekao sam ne stagnaciji RS. Potrebne su konkretne mjere da sačuvamo i osnažimo RS, a ne prazne priče. Kriza prouzrokovane koronom će trajati godinama. Treba nam paket mjera za izlazak iz krize – rekao je Nešić za BNTV.

Nešić je ponovo odgovarao na pitanje zbog čega je napustio koaliciju sa SNSD.

Došao sam do spoznaje da SNSD ne želi da učini ništa dobro za narod. Konačno je neko rekao “ne” Dodiku, ali sam rekao “da” za budućnost i bolje sutra. Ne želimo da budemo privjesak partija. Ostajemo pri tome, nismo dio vladajuće koalicije i tako se ponašamo u javnosti – tvrdi Nešić, iako se ministri DNS i dalje nalaze u Vladi RS i u Savjetu ministara BiH.

Nešić tvrdi da mnoge partije u vladajućoj koaliciji RS nisu zadovoljne. Prema njegovim riječima, u RS postoje samo četiri ozbiljne partije: DNS, SDS, PDP i SNSD.

Sva istraživanja pokazuju da samo one prelaze cenzus i da su parlamentarne. Odgovorno to tvrdim. Postoji peta partija koja je blizu cenzusa, to je SP Petra Đokića. Da li će opstati zavisi od predsjednika, da li će i on reći ne. Oni sada nisu ozbiljna partija. Nakon progona kadrova DNS, na djelu je progon kadrova SP jer su našli zamjenu za njih u partiji koja se slično zove – rekao je Nešić.

Izvori:Srpskainfo