Naslovna Republika Srpska Nešić pravi novu skupštinsku većinu u RS i BiH!?

Nešić pravi novu skupštinsku većinu u RS i BiH!?

0
Izvor:

DNS će u razgovoru sa opozicijom u narednom periodu vidjeti da li postoji mogućnost da dođe do neke nove skupštinske većine na nivou Republike Srpske i BiH.

Rekao je ovo pred početak današnje sjednice Predsjedništva DNS, lider te stranke Nenad Nešić koji je ponovio da će ta stranka definitivno ubuduće djelovati kao opozicija.

– Ali to ne znači da ćemo raditi išta što je protivno interesima Srpske. U narednom periodu ćemo vidjeti i da li može doći do stvaranja neke nove skupštinske većine kako u Srpskoj, tako i na nivou BiH – ponovio je Nešić.

On je dodao da su vrata DNS otvorena za sve koji žele saradnju.

Oni koji žele promjene i bolje Srpskoj, kako je istakao nešić, uvijek su dobrodošli za razgovor.

– Smatramo da je Srpskoj potrebna nova energija, novi ljudi i promjene kako bi izašli iz ekonomske krize, a mogu slobodno da kažem i iz demografske krize – naveo je Nešić.

On je istakao da na današnjoj sjednici Predsjedništva neće biti izabran novi generalni sekretar, nakon što je Darko Banjac jutros dao ostavku i napustio stranku. Nešić kaže da će u narednom periodu obići sve gradske i opštinske odbore kako bi čuo mišljenja njihovih predsjednika i članstva, nakon čega će Predsjedništvo DNS donijeti odluku ko je novi generalni sekretar.

Na pitanje da li će DNS sa ostalim opozicionim strankama imati skupštinsku većinu u Prijedoru i Istočnom Sarajevu, Nešić je odgovorio da je u jednom od ta dva grada ona sasvim sigurna.

– U Istočnom Sarajevu DNS i SDS imaju skupštinsku većinu, a što se tiče grada Prijedora i tu smo blizu većine – istakao je on.

Nešić je dodao da Predsjedništvo DNS još nije donijelo konačnu odluku da li gradski i opštinski odbori mogu sami da zaključuju koalicione sporazume na lokalu.

On je ovo rekao komentarišući sporazum koji je potpisao Gradski odbor DNS Banjaluka sa vladajućom većinom.

– O tome ćemo tek da odlučujemo i na osnovu te odluke Predsjedništva DNS dalje ćemo djelovati – naveo je Nešić.

On je komentarisao i pismo Ognjena Tadića upućeno njemu  nakon što je razriješen funkcije potpredsjednika DNS, navodeći da je imao razloge zašto ga je smijenio.

– Tadić je pismo uputio kada je dobio odluku o smjeni, pa je po njegovom dobrom običaju krenuo da prosipa pamet. Imam pravo kao predsjednik da biram svoje najbliže saradnike. Nisam našao u Tadiću svog najbližeg saradnika jer se nije identifikovao sa politikom predsjednika i DNS – poručio je Nešić.

Novi potpredsjednik DNS Slavko Gligorić zahvalio se Nešiću na ukazanom povjerenju te istakao da ostaje čvrsto u toj stranci.

– Moja opredjeljenost je DNS. Opredjeljen sam za promjene. Smatram da je DNS  pokretač novih promjena što će građani prepoznati. Ovi što su ostali u DNS, a ostalo nas je dovoljno, pokazaće pravu iskrenost i put ka boljem životu u Srpskoj- poručio je Gligorić.

Novi šef Kluba poslanika DNS Duško Ivić ponovio je da šest poslanika te stranke ubuduće u NSRS djeluje kao opozicija. On je istakao da će raditi po volji i želji građana Srpske, a ne po želji pojedinaca.

– To je koncept na kojem smo se razišli sa našim dosadašnjim koalicionim partnerom. Kao predsjednik Kluba poslanika DNS samo ću reći: „Riječ je riječ“. Mni smo od danas opozicija – poručio je Ivić.

Poslanik DNS Dane Malešević je, takođe, istakao da ostaje čvrsto uz odluke Predsjedništva DNS. On je dodao da je u DNS od osnivanja i da se nada da će svoju političku karijeru završiti u toj stranci.

– Nemam namjeru da mijenjam stranku. Ovdje mi je sasvim dobrom. Zajednički možemo napraviti daleko bolji rezultat nego do sada – zaključio je Malešević.


Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име