Naslovna Hercegovina Nikad veći budžet u Trebinju (Video)

Nikad veći budžet u Trebinju (Video)

0
Izvor: ATV

Trebinjske vlasti isplanirale su da u narednoj godini gradska kasa bude nikad punija. Pred odbornicima se danas našao prijedlog za najveći budžet u istoriji najjužnijeg grada.

“Budžet za narednu godinu je istorijski. Iznosi 37.810.000 maraka je planiran”, rekao je Blagoje Šupić, predsjednik Komisije za finansije.

Za vlast istorijski za opoziciju potrošački budžet.  Nizale su se zamjerke ali gradonačelnik kaže opozicione glasine demantuje činjenica da samo za investicije ide oko 11 miliona. Veća polemika povela se oko ovogodišnjih para. Usvojen je rebalans, Trebinje završava godinu u suficitu koji iznosi 1.240.00 maraka. Opozicionari su i tu našli zamjerke.

“Pa moja zamjerka je jedino što se sa boračkih kategorija skinulo 96.000 maraka, a hvalimo se suficitom od 1.200.000”, kaže Ilija Mastilović, odbornik SDS-a.

“Prikazano da je dato 880.000 maraka za sport a nije dato toliko jer je preko 300.000 maraka otišlo za krpljenje dugova”, istakao je Đorđe Vučinić, Lista za pravdu i red.

Mirko Ćurić za ove navode traži argumente, kaže nemaju ih i sve demantuje.

“Sve do jedan zahtjev koji je podnešen je ispoštovan, prema tome ostalo je sredstava i idemo dalje. Tako isto boračke kategorije, evo poruka opet njima, opet smo ove godine uradili promjene i povećali na 200 odsto nadoknadu borcu koji je nazaposlen ali i gdje je supriga nezaposlena”, kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Pričalo se na skupštini i o uslovima rada trebinjskih vatrogasaca. Gradonačelnik kaže da će se u saradnji sa republičkim institucijama riješiti svi nedostaci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име