Naslovna Hercegovina Gacko Nova vlast u Gacku ruši umjesto da gradi

Nova vlast u Gacku ruši umjesto da gradi

0

Bila je to suluda ideja jednog tada parspektivnog gatačkog omladinca, a kakve su tada bile ideje “napredne omladine” i ne čudi što je Gacko ništa drugo do devastirana opština, koja je sa Termoelektranom mogla da ima i ono što nemaju neki veći centri. No, ti su omladinci vodili glavnu riječ, mijenjali političke stranke i ideologije, ali su ideje ostajale iste kao ova na sred trga što ime velikoga grofa Save Vladislavića nosi.

Naime, ovo je trebao da bude put od i do današnjeg dana nezavršenog hrama “Sv. Trojice” do opštine, da posle crkvenog sklapanja braka, mladenci prođu kroz zgradu i izgovore “da” pred matičarem u opštinskim prostorijama. E samo da je neko tada smogao hrabrosti da kaže NE, možda danas stanovnici Gacka prilikom vjenčanja ne bi sudbonosno “da” izgovarali u drugim opštinama i državama.

Neki su ga zvali most, neki tunel, a u suštini je služio kao bina za pojedine kulturne manifestacije, i ništa više. No, ne treba zaboraviti da su sa njega odbojkašice “Gacka” pozdravile svoje sugrađane posle osvajanja kupa BiH, upokojeni patrijarh srpski Irinej je baš sa toga mjesta pozdravio vjerujući narod Gacka, a sa njega se poslednji put pred odlazak u političku penziju obratio bivši načelnik Milan Radmilović. Osim navedenog imao je i funkciju da pravi ‘ladovinu zaposlenim u prodavnicama i buticima u zgradi kroz koju nikad nije prošao u vrelim ljetnim danima.

Mostovi se prave da spajaju ljude, al’ u nadi da će ovo naše rušenje imati tu simboliku, imajte na umu da je bitno reći “ne” suludim idejama ma koliko ih “napredna” omladina predlagala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име