Naslovna Region Nova vlast uzima Đukanoviću MA­J­BAH od 650.000 еvra!

Nova vlast uzima Đukanoviću MA­J­BAH od 650.000 еvra!

0
Izvor:

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, mogao bi uskoro da ostane bez luksuznog automobila „majbah“, čija je cijena oko 650.000 evra, saznaje Kurir.

Ode na doboš

Naime, nova vlast u Crnoj Gori riješila je da ispuni predizborno obećanje i planira da pokrene proceduru za oduzimanje i prodaju dva „majbaha“ – jednog koji koristi Đukanović i drugog koji je koristio bivši premijer Duško Marković.

– Plan je da do Nove godine, do kraja decembra, počne realizacija izbornog obećanja Demokratskog fronta, da se skupocjeni automobili, koji su kupljeni novcem građana, prodaju. Jedan taj „majbah“ košta oko 650.000 evra, znači, oko 1.300.000 evra je dato za automobile za dva službenika – Đukanovića i Markovića. Takve stvari se više neće dešavati Crnoj Gori – kaže izvor našeg lista.

Podsjetimo, tokom izborne kampanje za parlamentarne izbore koalicija DF je, između ostalog, obećala da će skupocjene automobile, koje je kupila vlast DPS, prodati.

Prva sjednica vlade

A nova vlada Crne Gore održala je juče prvu sjednicu i ono što je svima zapalo za oko jeste način na koji su premijer i novi ministri došli do zgrade vlade. Premijer Zdravko Krivokapić je na prvu sjednicu stigao taksijem, kao i dio ministara, dok je druga polovina članova njegovog kabineta na posao stigla pješice. Za razliku od njih, potpredsjednik vlade Dritan Abazović je došao „audijem“. Sjednici je prethodila primopredaja vlasti između bivšeg premijera Duška Markovića i Krivokapića.

Prvo okupljanje Krivokapićevog kabineta bilo je posvećeno, kako je saopštio Abazović, imenovanjima za komisije, koje bi trebalo da počnu da rade, i generalnog sekretara vlade.

Inače, glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori Milivoje Katanić poručio je juče da će ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u slučaju lidera URA. Riječ je o priznanju Abazovića u jednoj televizijskoj emisiji da su tačne informacije da mu je nuđen novac – 21 milion evra, ali nije želio da kaže od koga.

Izvor: KURIR