Naslovna Hercegovina Bileća Novak Inić : Preko 1000 Bilećana na privremenom radu u Hrvatskoj

Novak Inić : Preko 1000 Bilećana na privremenom radu u Hrvatskoj

0

Na javnoj tribini ” Razgovor sa građanima” održanoj u Bileći moglo se čuti da je Opština Bileća u minusu preko 20 miliona KM. Ovako haotično stanje naslijedio je Veselin Vujović od vlasti SNSD-a, a da je stanje alarmantno govori podatak da su vatrogasci bez plata u ovoj godini i da su održali štrajk upozorenja, o čemu smo pisali.

Stranačko zapošljavanje nepotrebnog kadra i nedomaćinski odnosno SNSD-a i koalicionih partnera je glavni krivac gotovo bezizlazne situacije u ovom hercegovačkom gradiću u kome je privreda zamrla. Jedan od govornika ma skupu, odbornik PDP-a Novak Inić rekao je da je trenutno preko 1000 stanovnika ovog mjesta na privremenom radu u susjednoj Hrvatskoj, i da na žalost u drugoj državi se prema njima bolje odnose nego u Republici Srpskoj koja je u ratu i uz veliku žrtvu stvarana.

Ono što iz razgovora sa stanovnicima ovog mjesta možete čuti je da u potrazi za poslom odlaze i stari i mladi, čak i zaposleni koji su usled kašnjenja plata primorani da se dovijaju na razne načine kako bi prehranili svoje porodice.

(Kroz Staru Hercegovinu)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име