Naslovna Hercegovina Novi detalji nesreće na putu Trebinje – Bileća: Poginuo poznati medar

Novi detalji nesreće na putu Trebinje – Bileća: Poginuo poznati medar

0

Poznati trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55) poginuo je jutros oko 6.45 u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Trebinje – Bileća, u mjestu Orah, u blizini drevnog manastira Dobrićevo.

Kobnih momenata on je upravljao FIAT-om, a riječ je o direktnom sudaru, u kojem je teško povrijeđeno i dvoje djece iz drugog automobila i nakon zbrinjavanja u Bolnici Trebinje, jedno je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

„Jedno dijete je zadobilo povrede glave i zbog toga je helikopterom prebačno Banjaluku, dok je drugo zbog povreda unutrašnjih organa operisano u našoj ustanovi i smješteno na Odjeljenje intenzivne njege“, kazao je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje.

Kako nam je potvrđeno iz UKC RS, sedmogodišnji dječak koji je povrijeđen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.

„Prema riječima dr Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku povredu glave. Pacijent je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvjesne“, naveli su za „Nezavisne novine“ iz UKC RS.

Osim djece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u Bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim riječima, van životne opasnosti.

U drugom automobilu se, u stvari, prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Trebinje,  vozila porodica iz Novog Sada, otac, dvoje djece, djed i baka, dok je iz suprotnog smjera dolazio FIAT kojim je upravljao Ljubibratić.

„Iz zasad neutvrđenih razloga FIAT je prešao na drugu stranu kolovoza i došlo je do direktnog kontakta dva automobila“, saopšteno je u Tužilaštvu.

Dežurni tužilac, koji je po pozivu izašao na lice mjesta, naredio je obdukciju tijela nastradalog Ljubibratića, koja će biti izvršena sutra.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име