Naslovna Republika Srpska Novi izbori u Doboju i Srebrenici 21. februara

Novi izbori u Doboju i Srebrenici 21. februara

0

Na današnjoj vanrednoj sjednici Centralne izborne komisije BiH (CIK) donesena je odluka da se ponavljanje izbora u Srebrenici i Doboju održi 21. februara ove godine.

U Doboju će se birati gradonačelnik grada Doboja, kao i Skupština grada Doboja, dok se u Srebrenici bira načelnik Opštine Srebrenica, kao i Skupština Opštine Srebrenica. Za oba prijedloga glasala su četiri člana CIK-a, što je bilo dovoljno da se potvrdi ova odluka.

CIK je odlučio da se  izbori za načelnika opštine Foča-Ustikolina održe 11. aprila nakon što je preminuo izabrani načelnik Esed Radeljaš. Istog dana održaće se i izbori na načelnika Opštine Travnik.

Željko Bakalar, predsjenik CiK-a izjavio da se nada kako će Savjet ministara na vrijeme doznačiti sredstva za održavanje izbora.

Podsjećamo, CIK je 21. januara donio odluke o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu za nivo načelnika i Skupštine opštine Srebrenica, te poništavanje izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboj.

Tom prilikom usvojena je i odluka o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika Opštine Travnik zbog smrti kandidata Mirsada Pece, kojem je potvrđen mandat načelnika. Kandidat SDA, podsjećamo, preminuo je na dan izbora.

 

(N.N)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име