Naslovna Republika Srpska Novi izbori u Doboju i Srebrenici 21. februara

Novi izbori u Doboju i Srebrenici 21. februara

0

Na današnjoj vanrednoj sjednici Centralne izborne komisije BiH (CIK) donesena je odluka da se ponavljanje izbora u Srebrenici i Doboju održi 21. februara ove godine.

U Doboju će se birati gradonačelnik grada Doboja, kao i Skupština grada Doboja, dok se u Srebrenici bira načelnik Opštine Srebrenica, kao i Skupština Opštine Srebrenica. Za oba prijedloga glasala su četiri člana CIK-a, što je bilo dovoljno da se potvrdi ova odluka.

CIK je odlučio da se  izbori za načelnika opštine Foča-Ustikolina održe 11. aprila nakon što je preminuo izabrani načelnik Esed Radeljaš. Istog dana održaće se i izbori na načelnika Opštine Travnik.

Željko Bakalar, predsjenik CiK-a izjavio da se nada kako će Savjet ministara na vrijeme doznačiti sredstva za održavanje izbora.

Podsjećamo, CIK je 21. januara donio odluke o poništavanju izbora na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu za nivo načelnika i Skupštine opštine Srebrenica, te poništavanje izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboj.

Tom prilikom usvojena je i odluka o nemogućnosti preuzimanja mandata načelnika Opštine Travnik zbog smrti kandidata Mirsada Pece, kojem je potvrđen mandat načelnika. Kandidat SDA, podsjećamo, preminuo je na dan izbora.

 

(N.N)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име