Naslovna Izdvajamo Novinari napustili javnu raspravu o progonu istine skrivenu kroz kriminalizaciju klevete

Novinari napustili javnu raspravu o progonu istine skrivenu kroz kriminalizaciju klevete

0

Veća grupa novinara, ali poslanika, javnih ličnosti i građana Trebinja, napustila je danas javnu raspravu o progonu istine i slobode govora, koja je skrivena iza navodne „kriminalizacije klevete“ i izmjena Krivičnog zakona Republike Srpske, koje je režim predložio i njegovi poslanici usvojili u nacrtu.

Novinarka portala Direkt Milanka Kovačević obratila se predstavnicima Ministarstva pravde Republike Srpske i ministru Milošu Bukejloviću, te pojasnila da izmjene zakona predstavljaju udar na slobodu govora, progon novinara i svih građana, nakon čega su novinari predali amandmane i napustili izrežiranu javnu raspravu.

Ovakve izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske su nedopustive, vode u potpunu diktaturu i totalitaritam, i usvajanje izmjena Zakona značilo bi potpuni mrak, jednoumlje i diktaturu.

Javnoj raspravi prisustvovali su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak iz PDP-a, Ognjena Bodiroga iz SDS-a i Nebojša Vukanović sa Liste za pravdu i red, te naš poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Grković, a poruka je jasna – jedino protestima i otporom može se zaustaviti zlo i povratiti malo razuma otuđenim moćnicima.

(Nebojša Vukanović)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име